Як правильно підгодовувати птахів — роз’яснення орнітолога

Як правильно підгодовувати птахів — роз’яснення орнітолога

Орнітолог, координатор громадської ініціативи "Пернаті друзі" Олександр Бобко в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий Формат" розповів, як правильно підгодовувати птахів.

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

"Деяких птахів, наприклад, синиць та горобців, можна годувати хлібом, але виключно білим, так званим "батоном". Крім того, їм можна давати соняшникове насіння, яке надасть їм енергії. Соняшниковим насінням ви можете нагодувати велику кількість пернатих, які зимують у містах. Синичок та дятлів можна годувати салом, але не солоним, не смаженим і не копченим. Чорні дрозди та снігурі потребують ягід горобини або калини, а також фруктів, наприклад, яблук", — зазначив Олександр Бобко.

Орнітолог зауважив, чим слід годувати качок.

"Качок слід годувати рослинними кормами, наприклад капустою або морквою. Також їх можна годувати зерном. Годувати ж качок хлібом не бажано. Це не призводить до смерті, але погіршує їх шанси на хороше здоров’я і відповідно на виживання в умовах зими", — сказав він.

Олександр Бобко додав, що "загалом птахів не можна годувати всім, що містить приправи та спеції, різноманітні добавки і консерванти. Крім того, не можна годувати запліснявілими продуктами, які вже зіпсувалися".

Прослухати повну версію.

Джерело фото: Pinterest