Євген Нищук: наприкінці грудня ми провели інвентаризацію цінностей, які належать до музейного фонду

Євген Нищук: наприкінці грудня ми провели інвентаризацію цінностей, які належать до музейного фонду

Прес-конференція Міністра кільтури України та його заступників відбулася 17 січня в Національному музеї Тараса Шевченка. Зустріч присвятили основним напрямках діяльності відомства у 2018 році. Про це для програми "Культура.Live" з місця події розповіла Ганна Набокова.

За філіжанкою кримсько-татарської кави говорили про важливі події, що були впродовж року в культурному житті нашої країни та бачення подальшого розвитку культурної політики. Чому саме кримсько-татарської кави? У 2018 році кримсько-татарський орнамент включено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Міністр культури Євген Нищук розповів про інвентаризацію музейного фонду.

"Наприкінці грудня ми провели інвентаризацію тих цінностей, які належать до музейного фонду, які передавалися в 1988-2003 роках. Після звірки, було виявлено, що недорахували 14 цінних предметів. Після деякого часу представниками монастиря було передано додатково 4 предмети і, таким чином, зараз незнайденими і втраченими є 10 предметів", — сказав Нищук.

За словами Міністра культури, всі матеріали передані до правоохоронних органів.

"Відповідно за всіма повідомленнями і за наданими матеріалами, Національною поліцією відкриті кримінальні провадження. Перелік всіх речей, які є втраченими, виставлений на сайті Міністерства культури і широко переданий ЗМІ", — зауважив Нищук.

Міністр повідомив, що наступного місяця відбудуться культурні заходи з метою популяризації українського кіно. Сам Євген Нищук поділився, що не переглядає роботи, в яких знімається.

"Я не дивлюся та не оцінюю свої роботи, адже не маю часу. Все кіно, яке знімається в Україні зараз, є патріотичним", — додав Нищук.

Нагадаємо, що Міністр культури бере активну участь у зніманні українських стрічок, а Міністерство культури активно підтримує різні заходи по всьому світу та знайомить його зі здобутками українського кінематографа.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Євгена Нищука