В Маріуполі презентують проект "Ластівка" (аудіо)

В Маріуполі презентують проект "Ластівка" (аудіо)

Сьогодні в Маріуполі на Донеччині громадськості презентують пілотний проект "Ластівка": патрульних поліцейських вчитимуть спілкуватися з людьми, які мають вади слуху.

Подробиці дізнаємося від нашої кореспондентки Людмили Кузьменко:

"Людей, які спілкуються мовчки, тільки швидкими жестами рук, ми постійно зустрічаємо у повсякденному житті. Ми не розуміємо, про що йде між ними розмова. Така ж ситуація непорозуміння виникає й тоді, коли людина, яка не чує, потребує допомоги від правоохоронців, зізнається прес-офіцер патрульної поліції в Донецькій області Ольга Артюхова.

Громадська організація "Фонд Довіра" запропонувала патрульним поліцейським Маріуполя навчитися знаходити спільну мову із людьми з вадами слуху. На пропозицію Фонду взяти участь у проекті навчання мові жестів та дактильній абетці "Ластівка" відібрані 15 патрульних поліцейських.

Подальший графік їхньої роботи буде складатися таким чином, аби вони знаходилися у кожному підрозділі та в кожній зміні і завжди змоги виїхати на допомогу колегам, якщо  виникне необхідність спілкуватися із людьми з вадами слуху".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!