Рефат Чубаров дав свідчення про події в Криму у 2014 році (аудіо)

Рефат Чубаров дав свідчення про події в Криму у 2014 році (аудіо)

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, а на той час депутат парламенту Автономної Республіки Крим Рефат Чубаров свідчив сьогодні про події в Криму у період із січня до березня 2014 року в Оболонському районному  суді Києва.  

Нагадаємо, там розглядається справа  за звинуваченням колишнього Президента України Віктора Януковича у державній зраді.  

Про сьогоднішній допит свідків сторони звинувачення більше знає Володимир Задворний:

"У суді Голова Меджлісу кримськотатарського  народу Рефат Чубаров розповів, як він дізнався про те, що 1 березня 2014 року Віктор Янукович звернувся до Президента Росії Владіміра Путіна з проханням використати збройні сили Російської Федерації на території України.

За словами Рефата Чубарова, про звернення Віктора Януковича йому стало відомо зі слів незаконно обраного на той момент голови Ради міністрів Криму Сергія Аксьонова. За словами Рефата Чубарова, з кінця лютого до 6 березня 2014 року він зустрічався з представниками міжнародних організацій і дипломатичного корпусу. Зокрема, з одним із радників генерального секретаря ООН, послами Франції і Словенії. Вони, каже Рефат Чубаров, тоді закликали українську сторону до врегулювання ситуації у дипломатичний спосіб.

Свою оцінку свідченням дала  сторона захисту. Окрім Голови Меджлісу, у суді також було допитано тодішніх  представників управління державної охорони Президента.

Оболонський районний суд Києва продовжить розгляд справи щодо звинувачення Віктора Януковича у державній зраді під час наступних засідань".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!