Пентагон оприлюднив нову оборонну стратегію США

Пентагон оприлюднив нову оборонну стратегію США

Росія і Китай - основні противники Сполучених Штатів згідно зі новою Стратегією національної оборони, анонсованої Пентагоном.

Це перша за останнє десятиріччя кардинальна зміна оборонної стратегії, повідомляє Міноборони США.

"Стратегія спрямована на запобігання агресії з боку Китаю і Росії та застосування ними інструментів примусу й залякування для досягнення власних цілей і заподіяння шкоди інтересам США й зосереджується, зокрема, на трьох ключових театрах: Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та Близькому Сході", - наголосили в Пентагоні.

Нова стратегія національної оборони спрямована на відновлення військової переваги Америки. У цій стратегії наголошується також, що Північна Корея, Іран і тероризм також становлять загрозу, зауважили у відомстві.

Cтратегія, підписана міністром оборони США Джеймсом Меттісом, базується на прийнятій торік у грудні Стратегії національної безпеки Дональда Трампа.

Нагадаємо, у цьому документі глава Білого дому зазначив, що Сполучені Штати вступають в нову еру протистояння, визначивши Росію і Китай противниками та наголосивши на необхідності побудови з ними партнерських взаємин.