Засідання суду у справі Саакашвілі перенесено на 11 січня (аудіо)

Засідання суду у справі Саакашвілі перенесено на 11 січня (аудіо)

Суд з розгляду апеляційної скарги на запобіжний захід Міхеїлу Саакашвілі продовжиться 11 січня.

У сьогоднішньому засіданні Апеляційний суд Києва оголосив перерву через неявку дванадцяти осіб, які раніше висловили бажання взяти звинуваченого на поруки.

Нагадаємо, 11 грудня Печерський райсуд Києва, обираючи запобіжний захід екс-голові Одеської облдержадміністрації, ухвалив звільнити його з-під варти, і Генеральна прокуратура подала апеляцію на це рішення, вимагаючи для Міхеїла Саакашвілі домашнього арешту.

Сторона ж захисту надала суду список прізвищ людей - переважно народних депутатів - які раніше зголосилися взяти Міхеїла Саакашвілі на поруки.

На сьогоднішнє засідання прийшов лише один із них, а закон вимагає особистої присутності потенційного поручителя у суді, сказав під час засідання представник звинувачення, прокурор ГПУ Олександр Говорущак.

Прослухати
 
За словами адвоката Саакашвілі Руслана Чорнолуцького, сторона захисту забезпечить присутність усіх потенційних поручителів при подальшому розгляді питання щодо обрання запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі.

Прослухати

Нагадаємо, Міхеїлу Саакашвілі висунуто звинувачення у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності.

Як повідомив на початку грудня Генпрокурор Юрій Луценко, Саакашвілі підозрюється в отриманні коштів від бізнесмена-втікача Сергія Курченка на проведення масових акції для дестабілізації ситуації в Україні.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!