Леонід Кравчук: Путін розширює поле для масштабнішої атаки на Україну

Леонід Кравчук: Путін розширює поле для масштабнішої атаки на Україну

Президент Російської Федерації Володимир Путін створює умови та можливості для масштабного збройного наступу проти України.

Про це в коментарі журналістам на полях конференції "Україна - НАТО. Рік зближення та інтеграції" в Укрінформі заявив перший Президент України Леонід Кравчук.

"Я давно стежу за виступами російського президента, і недавно слухав його прес-конференцію. Він, здається, починає діяти так, щоб створити більш широке поле для можливої глибшої і масштабнішої атаки на Україну", - сказав Леонід Кравчук, коментуючи відкликання російських офіцерів зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на Донбасі.

Екс-президент зазначив, що сприяти мирному врегулюванню на Сході України могла б миротворча місія, однак "для цього вона має бути застосована відповідно до норм міжнародного права та ООН, а не так, як хоче Путін". "Ми хочемо, щоб місія була на всій території, забезпечила повернення контролю над кордоном, мирне  життя та відбудову зруйнованих районів. Це має бути місія великого масштабу, бо маємо справу з таким, скажімо так,  оригінальним сусідом", - зазначив він.