Путін подякував Трампу за надану інформацію

Путін подякував Трампу за надану інформацію

Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом і подякував йому за надану ЦРУ інформацію, яка допомогла запобігти терактам у Санкт-Петербурзі.

Телефонна розмова відбулася за ініціативи російської сторони, повідомляє "Інтерфакс".

"Президент РФ подякував своєму американському колезі за передану ЦРУ США інформацію, яка допомогла вийти на слід, виявити і затримати групу терористів, які готували вибухи в Казанському соборі Санкт-Петербурга, а також в інших людних місцях міста", - йдеться в повідомленні.

Отримана від ЦРУ інформація виявилася достатньою для виявлення, розшуку і затримання злочинців. Отож Путін попросив Трампа передати слова подяки директору ЦРУ і оперативним співробітникам американської розвідки, які отримали цю інформацію.

Президент РФ запевнив: російські спецслужби у разі отримання інформації щодо терористичних загроз у США негайно передадуть її американським колегам за партнерськими каналами.

Нагадаємо, попередня телефонна розмова Путіна і Трампа відбулася 15 грудня. За офіційною інформацією Кремля, були обговорені актуальні питання двосторонніх відносин, а також ситуація в кризових точках із акцентом на врегулювання ядерної проблеми КНДР.