За нелегальне ввезення в нашу країну книжок із Росії штрафуватимуть

За нелегальне ввезення в нашу країну книжок із Росії штрафуватимуть

Нелегальне поширення на книжкових базарах чи в крамницях літератури з Росії призведе до вилучення продукції, а тому, хто її поширював, загрожуватиме штраф.

Про це заявив у своєму відеозверненні Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, повідомляє "Дзеркало тижня".

Зазначається, що Міністерство юстиції завізувало відповідний наказ Держкомтелерадіо. За перше порушення передбачається штраф у розмірі 10 мінімальних зарплат, тобто 32 тисячі гривень. За повторне порушення - 50 мінімальних зарплат (160 тисяч гривень).

За словами Кириленка, це один із перших і головних результатів Закону про запровадження дозвільної системи на всю російську книгу, яка надходить в Україну.

До того ж, документ "допомагає не лише протистояти пропаганді і розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, які були у частині російських книг, що надходили в Україну". Він "створює нові можливості для українського книжкового ринку, бо є величезний запит на перекладну, довідкову, спеціалізовану літературу. Зараз багато наших видавців викуповують права на переклад головним чином з європейських мов, друкують спеціалізовану літературу тут, створюють робочі місця і сплачують податки", - наголосив Віце-прем'єр.