Спецслужби Росії намагалися стежити за роботою комісії МОК

Спецслужби Росії намагалися стежити за роботою комісії МОК

Голова дисциплінарної комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Самуель Шмід заявив про спроби стеження з боку спецслужб РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Aargauer Zeitung, пише Інтерфакс.

За його словами, спецслужби РФ намагалися стежити за роботою комісії МОК, яка розслідувала звинувачення в систематичному застосуванні допінгу російськими спортсменами.

"Але перш ніж почати роботу, ми вживали заходів безпеки. Члени комісії працювали на комп'ютерах без підключення до інтернету, не брали з собою на засідання електронні пристрої, опускали зовнішні жалюзі, перевіряли приміщення на предмет прослуховувальних пристроїв. Ми не хотіли постраждати від своєї наївності", – йдеться у повідомленні.

Функціонер також повідомив, що під час однієї з конференцій Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в одному готелі разом з делегацією МОК оселилися працівники російських спецслужб.

Як відомо, 5 грудня Міжнародний Олімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському місті Пхенчхан.

Взяти участь у Олімпіаді-2018 і виступити під нейтральним прапором зможуть тільки ті російські спортсмени, які за результатами досліджень не приймали допінг. Відповідно, під час спортивних змагань не буде звучати гімн РФ.

Крім цього, на Олімпіаду не акредитували жодного співробітника Міністерства спорту РФ.