В Австрії благодійна організація розпочала зимову допомогу безхатченкам (аудіо)

В Австрії благодійна організація розпочала зимову допомогу безхатченкам (аудіо)

В Австрії католицька благодійна організація Карітас розпочала традиційну зимову допомогу безхатченкам. У притулках для них збільшено кількість спальних місць, працює окрема телефонна лінія, яка дозволяє волонтерам швидко знайти й обігріти кожного безпритульного.

Повідомляє наша власна кореспондентка у Відні Оксана Діденко:
             
"Спеціальна мобільна команда Карітасу рятує від холоду тих, хто змушений ночувати просто неба. Гаряча телефонна лінія організації працює 24 години на добу, без вихідних,  до кінця квітня - небайдужі громадяни повідомляють на неї точне місце перебування безпритульного, і туди негайно приїжджають так звані  "стріт-вокери" - "вуличні соціальні робітники". Безхатченка, за його згоди, можуть відвезти у притулок. Якщо ж він відмовиться - нададуть теплі речі та зимовий спальний мішок.

Підтримують стріт-вокерів перекладачі-волонтери, комунікація можлива 23-ма мовами. У Відні діють 5 великих притулків на понад тисячу двісті спальних місць для соціально незахищених людей. За фінансової підтримки міської влади Карітас  встановив у них на зимовий період 260 додаткових ліжок.

Щовечора спеціальний автобус благодійної організації розвозить безпритульним на вулицях міста гарячий суп із хлібом. Він робить 8 зупинок – на вокзалах та основних транспортних вузлах – і годує приблизно півтисячі жебраків.

Додам, що, за даними благодійників, минулого року в австрійській столиці без постійного даху над головою були зареєстровані приблизно 4 тисячі людей. Більшість із них - громадяни інших країн Євросоюзу".

З Відня, Оксана Діденко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!