В українському прокаті незабаром з'явиться фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги" (аудіо)

В українському прокаті незабаром з'явиться фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги" (аудіо)

7-го грудня в український прокат вийде художній фільм Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги" про захисників Донецького аеропорту.

Стрічка знята на реальних історіях українських військових. За словами режисера, бійці брали активну участь у створенні фільму на всіх етапах – і під час написання сценарію, і як консультанти на знімальному майданчику.

Наша кореспондентка Наталія Чабанна знає більше про те, як створювався фільм:
                           
"Цей фільм про те, як мир створювався посеред війни. Про те, як з’являлася нова українська держава, нова нація, нова армія, сказав режисер Ахтем Сеїтаблаєв. Це історія – до жаху правдива, точна у своїх деталях та зображених реальних людей. Пронизлива правда, яку розповіли самі учасники тих подій. Бійці, яким після двохсот сорока двох днів пекла в Донецькому аеропорту пощастило лишитися живими. За словами Ахтема Сеїтаблаєва, і побутові, і батальні сцени знімалися за участю реальних оборонців летовища.

А ще - в кадрі глядачі бачитимуть бойові танки і БМП, зброю і реальних військовослужбовців у масових сценах, розповідають творці стрічки. Сценарист Наталія Ворожбит під час написання сценарію спілкувалася з захисниками Донецького аеропорту, членами сімей загиблих бійців, їздила в зону АТО. За словами продюсера фільму Іванни Дядюри, історії бійців так вразили знімальну групу, що було вирішено із кожного проданого квитка на сеанси фільму "Кіборги" 5 гривень спрямовувати на допомогу сім’ям загиблих оборонців Донецького аеропорту. Відповідатиме за це благодійний фонд "Повернись живим".

На фільм, який ще і не вийшов у прокат, вже відреагували російські ЗМІ та соцмережі. Бруду вже вилилося достатньо, констатує перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова. Не бракує і відвертого перекручування фактів російсько-української війни. Бурхлива реакція росіян творців стрічки порадувала. Еміне Джапарова каже, що саме так і має працювати ідеологічна зброя.

Фільм, окрім іншого, демонструватиметься під час різноманітних українських заходів у світі. Із такою ініціативою до авторів стрічки
звернулося Міністерство закордонних справ".

Прослухати репортаж

Наталія Чабанна. Українське радіо.    

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!