Суд продовжив термін утримання під вартою екс-бійцю ЗСУ

Суд продовжив термін утримання під вартою екс-бійцю ЗСУ

Дарницький районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою Максиму Одинцову до 10 січня. Його звинувачують у дезертирстві і державній зраді.

Про це повідомив його адвокат Валентин Рибін, передає "Крим.Реалії".
 
"Одинцову продовжили арешт до 10 січня. Також сьогодні відбувся допит одного зі свідків. Наступне засідання відбудеться 21 грудня о 13:30", – сказав Рибін.

Нагадаємо, військовослужбовці Максим Одинцов і Олександр Баранов були затримані у результаті проведення спецоперації СБУ 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом. Проходячи службу в одній з військових частин на території Криму, під час окупації півострова вони не виконали наказ прибути на нове місце служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство. Згодом вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

Під час допиту, за словами глави СБУ Василя Грицака, затримані визнали провину.

Генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що засвідчують особу і громадянство затриманих на адмінкордоні з окупованим Кримом Олександра Баранова та Максима Одинцова.

Розгляд кримінального провадження стосовно Одинцова розпочався у лютому 2016 року в Дарницькому райсуді Києва. Захист клопотав про об’єднання двох справ в одну, проте суд відмовив.