Лобістську роботу Флінна "поцінувало" ФБР

Лобістську роботу Флінна "поцінувало" ФБР

Слідчі ФБР зібрали достатньо доказів, щоб висунути звинувачення екс-раднику президента США з питань безпеки Майклу Флінну в рамках справи про втручання Росії у вибори 2016 року.

Про це повідомляє "NBC News" із посиланням на джерела, близькі до розслідування.

"Впродовж найближчих днів слідчі поговорять із декількома свідками, щоб отримати більше інформації про лобістську роботу Флінна, в тому числі про те, чи відмивав він гроші, а також чи брехав федеральним агентам про його зарубіжні контакти", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, команда директора ФБР Роберта Мюллера також вивчає питання про те, чи намагався Флінн організувати передачу Туреччині ісламського проповідника Фетхуллаха Гюллена, який вважається опонентом президента Туреччини Реджепа Ердогана, з США в обмін на мільйони доларів, повідомили два чиновники.

Також обвинувачення можуть висунути синові Майкла Флінна - Майклу Флінну-молодшому, який працював разом із батьком під час виборів президента США.

Нагадаємо, щонайменше 9 осіб із оточення президента США Дональда Трампа контактували з росіянами під час президентської кампанії та переходу влади.