У Росії заборонили говорити про презервативи

У Росії заборонили говорити про презервативи

Міністерство освіти та науки Росії зажадало від організаторів онлайн-уроку з профілактики ВІЛ не використовувати слово "презерватив" і говорити про моральність, щоб уникнути слизьких тем. Організатори відмовилися підкорятися.

Про це розповів керівник проекту відкритих уроків Сергій Буланов, повідомляє "Комерсант".

"Центр сучасних освітніх технологій продовжить займатися підготовкою заходу, але має намір надалі орієнтуватися на експертів Мінохоронздоров'я і Росспоживнагляду, а не на замовників із   Міністерства освіти", - наголосив Буланов.

За його словами, через дивні вимоги чиновників було зупинено робочу нараду з підготовки відкритого уроку, який повинен відбутися 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Буланов уточнив, що ця тема досить широко представлена у шкільній освіті, але нині Міністерство освіти зайняло дивну позицію, засновану на підміні профілактики ВІЛ (а це переважно питання особистої гігієни) профілактикою моральних цінностей.

Прирівнювання ризиків зараження лише до асоціальної поведінки некоректно й неправильно, вважає експерт.

Нагадаємо, Сергій Буланов - виконавець проекту відкритого уроку, керівник групи некомерційних організацій, що реалізовують проекти у сфері освіти й суміжних областях.