У Римі відкриють доступ до найвищих ярусів Колізею (аудіо)

У Римі відкриють доступ до найвищих ярусів Колізею (аудіо)

У Римі відсьогодні туристам відкриють доступ до найвищих ярусів Колізею – найвідомішого античного амфітеатру. 4-й  і 5-й поверхи будуть доступними для відвідування вперше за 40 років.

Детальніше про це розкаже наша власна кореспондентка з Італії Наталія Жеревчук:

"Досі відвідувачів пускали на три перших рівня через широкі галереї древньої споруди. Достатньо було квитка за 12 євро, щоб відвідати увесь археологічний комплекс руїн Стародавнього РимА. Тепер щоб потрапити до вищих ярусів  Колізею вузькими сходами, слід попередньо замовити екскурсію, що обійдеться у додаткових 9 євро.  Задля гарантування безпеки туристів, групи мають бути не більше 25 осіб у супроводі гіда-археолога.

"Після складної реставрації пам’ятка стала доступнішою.  Звідси відкривається чудовий краєвид на Колізей і Рим, і хто сюди потрапить, пам’ятатиме це, як один з найкращих моментів життя", - сказав міністр культури Італії Даріо Франческіні.

Саме з верхніх ярусів, сидячи на дерев’яних лавах, простий люд Стародавнього Рима майже дві тисячі років тому споглядав видовища на арені Колізею. Вельможі розташовувалися нижче і сиділи на мармурових кріслах. 5 ярус амфітеатру розташований на висоті 40 метрів, звідки є доступ на терасу із дивовижною панорамою Вічного міста на 360 градусів.

Колізей або амфітеатр Флавіїв – найвідоміша і найприбутковіша пам’ятка італійської столиці. Це найбільша арена античних часів, яка збереглася до наших днів. Щороку руїни відвідують 5 мільйонів туристів, а міська скарбниця отримує понад 30 мільйонів євро".

Наталія Жеревчук, Рим, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!