Транспортна блокада Донбасу триває

Транспортна блокада Донбасу триває

На переміщення товарів через лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями Донбасу минулого року СБУ видала 96 тисяч дозволів, і лише 4 тисячі з них стосувались вугілля. Про це в ефірі Українського радіо повідомив співкоординатор Штабу торговельної блокади з окупантами Анатолій Виногородський.

Як відомо, деякі ділянки залізниці на Сході країни заблоковані ветеранами АТО й окремими народними депутатами з 25 січня. Тепер активісти планують перекрити й автомобільне сполучення з тимчасово непідконтрольними українській владі територіями.

Додам, що в окупованому Донецьку та Луганську вимагають від Києва до 1 березня припинити транспортну блокаду Донбасу. Ватажки так званих "Л/ДНР" у спільній заяві попередили, що інакше  запровадять зовнішнє управління на всіх підприємствах української юрисдикції, які працюють на тимчасово окупованих територіях. Вони також пообіцяли припинити постачання вугілля взагалі.

В інтерв'ю програмі "ТСН.Тиждень" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Уряд під час найближчого засідання розгляне проект постанови щодо врегулювання товарообміну з тимчасово окупованими територіями Донбасу.