Доба в зоні АТО минула без втрат

Доба в зоні АТО минула без втрат

За минулу добу унаслідок бойових дій на Донбасі поранені троє українських військових, загиблих, на щастя, немає. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Найгарячішою точкою протистояння залишається Авдіївка. Водночас, за словами прес-офіцера, двоє наших військовослужбовців потрапили в полон до бойовиків поблизу Горлівки. Обставини цієї події з'ясовуються.

Також Олександр Мотузяник поінформував, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу триває примусова мобілізація місцевого населення до лав незаконних збройних формувань. Так російське керівництво намагається приховати присутність кадрових військових Російської Федерації на передових позиціях.

Тим часом, за час конфлікту на Донбасі українські сапери знешкодили 760 вибухових пристроїв, які незаконні збройні формування маскують під предмети побуту і використовують проти цивільного населення.

Як повідомив перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький, нерідко бойовики ховають міни у дитячі іграшки.