Парламент має ухвалити низку доленосних документів

Парламент має ухвалити низку доленосних документів

Окрім ухвалення рішення щодо проведення виборів у Маріуполі, Красноармійську і Сватовому, Парламент, який нинішнього тижня працюватиме у пленарному режимі, має вирішити цілу низку невідкладних питань.

Це, зокрема, голосування за законопроекти, які стосуються візової лібералізації, бюджетного процесу, податкової реформи і реформування правоохоронної сфери. Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який назвав внесені на розгляд Верховної Ради документи "доленосними для української держави законами".

Раніше Президент Петро Порошенко закликав Уряд і Верховну Раду до 9 листопада зробити усе можливе, щоб прозвітувати перед Єврокомісією про виконання Плану дій з візової лібералізації.

На 3 листопада у Глави держави запланована телефонна розмова з президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером. Як заявив Петро Порошенко в інтерв'ю вітчизняним телеканалам, присвячена вона буде безвізовому режиму з ЄС.

Президент також запевнив, що не пізніше 30 листопада призначать Антикорупційного прокурора. На його переконання, претендент на цю важливу посаду має обиратися за абсолютно прозорою процедурою та мати довіру суспільства. Він додав, що до 1 грудня всі антикорупційні справи мають передати із Генпрокуратури до Антикорупційного бюро.