Дитинство закінчилося, а метафори залишилися: Vitaliia та гурт Дно презентували пісню "Подорожник"

Дитинство закінчилося, а метафори залишилися: Vitaliia та гурт Дно презентували пісню "Подорожник"

Співачка Vitaliia та гурт Дно презентували новий спільний трек "Подорожник", який спочатку був віршем із поетичної збірки артистки "(Не) мало б стати віршем". 

"Зараз дійсно дуже важливо мати в своєму житті ту саму людину-подорожника чи людину-алое, яка залікує все, що дуже сильно болить. І, звісно, не менш важливо нам самими бути такими подорожниками і алое для інших", — зазначила Vitaliia в ефірі Радіо Промінь.

Після першого виконання треку на благодійному концерті слухачі підтримали прем'єру, активно публікуючи відео в соцмережах. Пісня стала символом любові, яка здатна зцілювати не лише людей, а й зранені війною міста.

 

Фото: Пресслужба Vitaliia

"Спочатку слова до пісні "Подорожник"я написала, як вірш, який увійшов до моєї поетичної книги "(Не) мало б стати віршем", і одну зі збірок я подарувала хлопцям з гурту Дно. І от вони одного дня вирішили її відкрити, почитати вірші і їм одразу зійшов саме цей вірш. Тоді вони створили мелодії на ці слова і в той же день написали мені:" Ну що, робимо фіт?". Вперше ми презентували цю пісню на моєму благодійному концерті наживо у Києві 14 серпня. І я пам'ятаю, що попросила своїх глядачів зняти відео, і якщо вони хочуть, щоби трек було видано, запостити собі у сторіс. Коли я заходила до інстаграму, то там уже було 50 відміток, і звісно, що це дуже змотивувало працювати далі над прем'єрою. І от пісня вийшла, я хочу сказати перш за все, що пісня ця не тільки про любов між двома людьми, а загалом про дуже сильну любов. Наприклад, після останніх обстрілів Львова одна з глядачок мого концерту собі написала в сторіс такі слова: "Львів, тобі хочеться сьогодні заспівати словами пісні "скажи де болить, я любити там стану, буду дмухати в рани". Тому що справді в дитинстві здавалось, що всі рани може вилікувати подорожник, зірваний обабіч дороги на подвір'ї, або мамине алое. Я виросла, але метафори залишились. Зараз дійсно дуже важливо мати в своєму житті ту саму людину-подорожника чи людину-алое, яка залікує все, що дуже сильно болить. І, звісно, не менш важливо нам самими бути такими подорожниками і алое для інших, особливо зараз, коли довкола стільки зруйнованого, побитого, зболеного, я думаю, що кожен з нас може зцілювати близьких чи підтримкою, чи словами, чи вчинками. А також моїх слухачів цієї осені чекає ще дві колаборації моїх з іншими артистами, тому, я думаю, ми скоро з вами ще почуємось", — розповіла Vitaliia в ефірі Радіо Промінь.

Нагадаємо, у травні Vitaliia видала до Дня Матері сингл "Любов і закрутки".

Також читайте інтервʼю Vitaliia: "Рада, що цього року змогла подивитися в очі нашим захисникам".

Щоб не пропускати найкращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.