KUTOVYI: Терапія привела мене до того, що важливо приймати себе зі своїми недоліками

KUTOVYI: Терапія привела мене до того, що важливо приймати себе зі своїми недоліками

Артист KUTOVYI презентував пісню "Глиба", яка стала частиною його майбутнього альбому. Трек занурює слухачів у сеанс самоусвідомлення, дослідження емоційних станів і пошуку внутрішньої рівноваги. "Що означає стати глибою? Бути максимально впевненим в собі? Йти по вулиці широким кроком, розпрямивши плечі, вибивати двері ногами? Чи можливо, бути тяжким, повільним і страждати від холоду?В бажанні прикрити і захистити щось вразливе в середині, ми часто забуваємо про те, що цей захист нести геть не легко".

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" KUTOVYI розповів ведучій Ксенії Івась про свою нову пісню "Глиба", яка стала початком його нового альбому. Також артист поділився, як психотерапія допомогла йому знайти баланс між силою та вразливістю.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба KUTOVYI

Повністю вилікуватись і врятуватись  від якихось своїх внутрішніх проблем неможливо, але принаймні з ними можна бути знайомими

Олександре, розкажи про свою нову пісню "Глиба". Що це за історія?

Пісню "Глиба" варто розглядати у контексті мого майбутнього альбому. Він концептуально побудований як один сеанс психотерапії. Можна сказати, що це частково з мого особистого досвіду. Я пам'ятаю, як прийшов на терапію із запитом стати більш впевненим у собі. Згодом, аналізуючи свої думки, це переросло у пісню про бажання бути більш впевненим, ламати перешкоди, наче стіна, "вибивати двері ногами", і тому подібне.

У треку ти говориш саме про бажання бути глибою, бути сильним та незламним. Але також говориш про те, що все це має свою ціну. Як ти сам знаходиш баланс між силою та вразливістю?

Оскільки це перший трек на альбомі, він відображає стан до терапії. Пізніше історія розкривається, що це бажання бути глибою — не моє справжнє прагнення. В результаті, я приходжу до розуміння, що важливо приймати себе зі своїми недоліками, і шукати баланс між силою та вразливістю. Це більше про процес пізнання себе.

У пресрелізі ти згадував: "Що буде, якщо глиба розтане, і що можна побачити за нею?". Що б ти сам побачив за цією "глибою" в собі, якби вона розтанула?

Мені здається, якщо крижана брила розтане, це утворить багато води, в якій можна просто потонути. І тут йдеться про різні внутрішні тривоги, страхи, травми. Тому для мене сенс терапії  — це навчитися розуміти ці "хвилі", які виникають після того, як брила розтає, і збудувати собі "пліт", щоб плавати по них. Я думаю, що повністю від якихось своїх внутрішніх проблем вилікуватись і врятуватись взагалі неможливо, але принаймні з ними можна бути знайомими.

Мій музичний шлях почався з гурту Linkin Park, і хоча історія Честера Беннінгтона трагічна, саме завдяки йому я вирішив створювати концептуальні альбоми

Також ти заінтригував своїм майбутнім альбомом. Що можеш розповісти про нього? Коли слухачі можуть чекати на реліз?

Я сподіваюся, що альбом вийде у жовтні. Наразі є кілька організаційних питань, які потрібно вирішити.  Але загалом він вже готовий і навіть частково завантажений на платформи. Альбом складається з п'яти пісень і п'яти наративних фрагментів — монологів психотерапевта під музику.  До речі, їх записував справжній психотерапевт, ці тексти вигадав не я, тому вони максимально справжні. Це мій знайомий психотерапевт, з яким ми разом пропрацювали всю концепцію альбому. Чому саме така кількість пісень, бо існує п'ять стадій прийняття: злість, заперечення, торг, депресія і прийняття. І всі пісні на альбомі відповідають цим п’ятьом стадіям.

Виходить, що "Глиба" — це символ стадії "злість"?

Так, абсолютно вірно.

Хто для тебе є прикладом тієї "глиби", на яку ти рівняєшся у житті та творчості?

Мій музичний шлях почався з гурту Linkin Park, тому, мабуть, це Честер Беннінгтон. Хоча його історія трагічна, навряд чи він є "глибою", але він та людина, яка надихнула мене на цей шлях. Саме завдяки йому я вирішив створювати концептуальні альбоми і підіймати серйозні теми у своїх піснях.

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста.

Відеоверсії інтерв'ю дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.