Alice Change: Для мене помста — це зробити альбом про людину, яка зі мною погано вчинила

Alice Change: Для мене помста — це зробити альбом про людину, яка зі мною погано вчинила

Тетяна Коноваленко, яка нині виступає під творчим псевдонімом Alice Change, мріяла співати з дитинства. Вона брала участь у різноманітних шкільних конкурсах, а згодом закінчила музичне училище в Донецьку. На початку повномасштабного вторгнення дівчина з різнокольоровими бровами випустила трек-звернення до росіян "Не вистачає кисню", який став трендовим у ТікТоці. А днями співачка презентувала новий альбом ALICE REVENGE. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь Alice Change розповіла ведучій Ксенії Івась про стосунки, які надихнули її на створення альбому ALICE REVENGE, звідки черпає натхнення, а також поділилася рішенням щодо майбутніх змін у своїй творчості.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Alice Change 

Моя творчість налаштована трохи депресивно, але я люблю казати, що музика — це моя терапія

Ти сьогодні презентуєш альбом під назвою ALICE REVENGE. Розкажи, що це за робота і що саме отримали слухачі?

Це непростий альбом, я вважаю, що його треба відчути. Хоча він поверхнево про стосунки й таких пісень дуже багато, але я хотіла торкнутися теми, що під час війни дуже багато пар розлучила відстань. Саме про це йдеться в першій пісні на цьому альбомі: "Відстань — це не аргумент, щоб не любити". Розрив стосунків, у яких ти живеш обіцянками та майбутнім, яке буде після війни, відчувається зовсім не так, як у мирні часи. Саме такою була моя історія  — минулого року я припинила зустрічатися з військовим, тому цей альбом про те, як я проживала ці стосунки та їхній розрив. Там було багато етапів, тож пісні дуже відрізняються одна від одної. А чому REVENGE? Бо мене дуже образили й для мене помста — це зробити альбом і пісні про людину, яка зі мною погано вчинила. 

Кажуть, що помста — це страва, яка подається холодною. Чи вщухли твої емоції щодо того, що сталось у твоєму житті, чи ця рана ще відкрита?

Насправді мене дратує, що зазвичай у мене між гарячими емоціями та релізом минає приблизно рік. Так вийшло й цього разу. Історія відбулася рівно рік тому, а альбом вийшов тільки зараз. Я вже заспокоїлась і навіть для того, щоб готуватися до інтерв'ю чи написати пресреліз, мені довелося перечитати нашу переписку й пригадати все, що я тоді відчувала, аби правильно передати всі сенси.

Чи завжди треба страждати, щоб створювати пісні? 

На жаль, у моєму випадку пісні з'являються  тільки через сильні емоції, зазвичай негативні. По суті в усій моїй творчості можна знайти лише 2-3 позитивні композиції. Навіть на цьому альбомі є тільки 1 романтичний трек, який я написала на початку повномасштабної війни, коли була дуже закохана й переживала різні емоції. Також є ще одна більш-менш позитивна пісня, але вона має сумне закінчення. Моя творчість налаштована трохи депресивно, та з іншого боку я люблю казати, що музика — це моя терапія. Коли я зробила останню для цього альбому пісню, я повністю зцілилась, нарешті заспокоїлась і всім вибачила. 

Про що буде твоя наступна пісня і на яких емоціях вона буде створена?

Зараз у мене величезна перерва від любові, бо я вже не можу витримувати всю цю драму. Насправді я взагалі не маю ідей про що люди пишуть пісні. Зараз я навіть запитую в колег, про що, якщо не про внутрішні переживання, вони пишуть свої композиції. Я шукатиму щось нове, в ідеалі хотіла б писати щось більш позитивне та популярне.

Що тобі потрібно для того, щоб писати позитивні пісні?

Напевно для цього треба стати щасливою. Я шукатиму нові джерела натхнення, бо постійно страждати — не найбільш здоровий варіант.

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.