Олег Собчук (СКАЙ): Якщо не шукати світло, то переможе темрява

Олег Собчук (СКАЙ): Якщо не шукати світло, то переможе темрява


Від початку повномасштабного вторгнення гурт СКАЙ активно гастролює та збирає кошти на підтримку українських військових. "Радість – це складова перемоги, і саме для цього ми граємо концерти",  — каже фронтмен гурту Олег Собчук. Днями колектив випустив нову композицію "Поцілуй на щастя" — драйвовий трек, яким музиканти прагнуть зарядити слухачів позитивними емоціями  та підняти їм настрій.

Чим надихався під час створення пісні "Поцілуй на щастя", як розвивається його сольний проєкт і на якому концерті мріє виступити — про це фронтмен гурту СКАЙ Олег Собчук розповів ведучій Ксенії Івась в ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту СКАЙ

Пісня "Поцілуй на щастя" покликана надихнути, підняти настрій і трохи перенести в стан, який був до повномасштабного вторгнення

Олеже, що тебе, як автора пісні "Поцілуй на щастя", надихнуло на її створення?

Мене надихнув пошук світла, бо якщо його не шукати, то переможе темрява. Зізнаюся чесно — писати без нецензурних слів зараз важко, але треба писати, мотивувати та заряджати. Саме для цього й існує гурт СКАЙ — це наше покликання та наш обов'язок. "Поцілуй на щастя" — це динамічно-рок-н-рольна пісня в нашому стилі звучання, покликана надихнути, підняти настрій і трохи перенести в стан, який був до повномасштабного вторгнення.

Ця пісня — твоя особиста історія, чи історія твого уявного ліричного героя?

Я справді вірю в те, про що я співаю, бо пропускаю це через себе. Якщо я в це не вірю, то не співаю про це, тому "Поцілуй на щастя, Україні вдасться все" — це факт. Я впевнений, що ми переможемо. Звісно, питання лише якою ціною й коли, але ми точно переможемо. Тому музика та все, що стосується натхнення і мотивації, зараз повинно множитися вдвічі. Ми говоримо не лише про серйозні мотиви, а й про радість. Тут саме про радість, а не веселощі, адже це різні речі. Саме радість, яка заряджає та дарує світло, надихнула на створення пісні "Поцілуй на щастя". Я щиро вірю в те, що вона стане в пригоді українцям, зокрема й нашим бійцям.

За роки існування гурту СКАЙ у тебе було чимало різних музичних досвідів: і акустична програма, і виступи з оркестром. Яких музичних експериментів для гурту тобі хотілося б ще?

Я хочу виступити на концерті, присвяченому нашій Перемозі. Хочу зіграти найкращі свої пісні, а також окремо присвячені цій події композиції на грандіозному довгоочікуваному концерті. Тому ми, так само як і багато інших свідомих українців, наближаємо це своїми донатами, концертами, зборами. СКАЙ вже зібрав і передав на потреби військових понад 27 000 000 гривень. 

Яка доля твого сольного проєкту SOBCHUK і коли ми зможемо почути новий матеріал?

У мене є нова пісня, але я поки думаю, чи видавати її зараз. Цей проєкт дуже легкий і такий, що розслабляє, — це електронна лаунж-музика і моя віддушина. Зараз він розвивається й пишуться нові пісні. До Нового року я сформую та презентую перший альбом електронного проєкту SOBCHUK.


 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.