Володимир Пасяка (Faine Misto): Я чекатиму задоволених людей, які від приємних емоцій залишатимуть фестиваль зі сльозами на очах

Володимир Пасяка (Faine Misto): Я чекатиму задоволених людей, які від приємних емоцій залишатимуть фестиваль зі сльозами на очах

З 2 до 4 серпня під гаслом "Земля майбутніх легенд" у Львові відбудеться музичний Faine Misto 2024. В межах події виступлять 73 українські артисти, серед яких Жадан і Собаки, O.Torvald, KARNA, Курган і Агрегат, Vivienne Mort, Юля Юріна, Христина Соловій та інші. Фестиваль має благодійну мету — збір коштів на потреби бригади НГУ "Азов".

Співзасновник фестивалю Faine Misto Володимир Пасяка в ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь розповів ведучій Ксенії Івась про останні приготування до проведення фестивалю, музичний форум, що відбудеться в його межах, видання книги "Історії, які варто почути"а також поділився очікуваннями від події.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба фестивалю Faine Misto

Наша головна мета буде можлива лише за умови, якщо ми всі об'єднаємося й говоритимемо не лише про відпочинок та розваги, а про Перемогу

Фестиваль стартує у Львові у п'ятницю, 2 серпня. Є всі шанси, що цього року Faine Misto стане sold out-фестивалем, тому що квитки всіх категорій майже продані. В історії фестивалю таке вперше?

Так, це відбулось вперше за всю історію фестивалю. Квитки всіх категорій вже продані, буде можливість придбати їх зі знижкою на вході лише військовослужбовцям, а також пільговим категоріям відвідувачів. Залишились лише квитки на окремі локації — на реггі-сцену,  дитячий фестиваль, а також на FAINE MUSIC FORUM — новий формат фестивалю, але його можна відвідати лише за наявності вхідного квитка. 

Напередодні фестивалю ви видали книгу "Історії, які варто почути". Що це за видання і яка його мета?

Якщо подивитися на торішнє гасло фестивалю "Історії, які варто почути". Було дуже важко повернутися до фестивального життя і для того, щоб це зробити, хотілося, щоб люди розповіли одне одному про те, що з ними відбулося і як вони змінилися після початку повномасштабного вторгнення. Ми вирішили це все зафіксувати в книжці, в якій кожен охочий міг розповісти свою історію, поділитися переживаннями й таємницями. Війна принесла кожному різні емоції: хтось знайшов свою другу половинку, хтось має втрати, але це все було про емоції й саме про них наша книжка. 

Гасло цьогорічного фестивалю "Земля майбутніх легенд". Що ви цим хочете сказати та чи чекати нам після нього книгу або фільм?

Я не думаю, що це буде книга чи фільм, тому що цей фестиваль про консолідацію зусиль. Для нас кожна Файна Людина через призму фестивалю Faine Misto  — це окрема особистість, окрема стихія. А об'єднання стихій, які відбуваються на фестивалі, несуть якусь корисну мету. Як і минулого року, цьогоріч наша головна мета — це збір коштів на допомогу бригаді НГУ "Азов", який буде можливий лише за умови, якщо ми всі об'єднаємося й говоритимемо не лише про відпочинок та розваги, а про Перемогу. 

Цього року в межах фестивалю відбудеться подія  FAINE MUSIC FORUM. Чому ви вирішили його провести?

Музична індустрія зазнала дуже багато змін, вона зустрілась з багатьма викликами. Кожен залишився на самоті з проблемами, що виникли. Цей музичний форум покликаний консолідувати довкола себе всіх експертів і знавців індустрії, щоб поговорити про наявні проблеми. Також будуть запрошені представники Верховної Ради й профільних комітетів, де одні зможуть почути, а інші — сказати. Я сподіваюся, що на основі цього будуть внесені якісь зміни щодо підтримки та розвитку бізнесу концертної індустрії.

Цього року на Faine Misto також будуть локації за межами !FESTrepublic. Чи всі вони будуть платними?

Парк Знесіння  — це ще одна локація на території фестивалю, вона має соціально-освітню мету. На ній представники громадських організацій розповідатимуть про свою діяльність, а також залучатимуть до неї всіх охочих. Також там будуть представники бригади НГУ "Азов" — можна буде навчитися тактичної медицини, військової підготовки, буде й рекрутинговий центр, де кожен охочий зможе поспілкуватися з військовослужбовцями про обрання спеціальності. Також на цій локації будуть представники ГО "Молодіжна столиця", які розповідатимуть про внутрішні молодіжні питання Львова.

Володимире, що ти особисто чекаєш від фестивалю цього року?

Я, як і завжди, чекатиму задоволених людей, які від приємних емоцій залишатимуть фестиваль зі сльозами на очах і матимуть бажання повернутися на нього наступного року. Для цього нам потрібно подбати про якість фестивалю, його наповнення й те, щоб максимальна кількість Файних Людей вийшла звідси задоволеною. 

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.