Світлана Тарабарова: "Я навіть пила заспокійливе, тому що дуже багато дітей і всі вони неймовірні"

Світлана Тарабарова: "Я навіть пила заспокійливе, тому що дуже багато дітей і всі вони неймовірні"

Суспільне Мовлення оголосило імена 15 юних виконавців, які увійшли до лонглиста Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2024. Їх обрали серед рекордних 309 заявок. У лонглист увійшли дев’ять дівчат і шість хлопців з різних регіонів України. Їхніх вік — від 8-ми до 14-ти років. За правилами конкурсу, усі вони мають взяти участь у літній "зірковій школі", після якої експертна рада Нацвідбору обере шістку фіналістів. А ось ім’я виконавця чи виконавиці, яка представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2024, стане відоме у вересні. Саме тоді в форматі телевізійного концерту відбудеться фінал Нацвідбору. Чи складно було складати лонглист, а також, чого чекати далі шанувальникам конкурсу, музична продюсерка Нацвідбору на Дитяче Євробачення Світлана Тарабарова розповіла ведучим шоу РанокПро на Радіо Промінь Дмитру Захарченку й Лесі Антипенко.

0:00 0:00
10
1x

 Фото: corp.suspilne.media

"Це мій другий досвід як музичного продюсера Національного дитячого відбору, але багато чого реально вперше. Вперше рекордна кількість заявок, вперше новий розширений формат Нацвідбору"

Світлано, привіт! Вже оголошений лонглист, це 15 учасників. Як вам це вдалось, адже заявок була рекордна кількість? 

Це мій другий досвід в якості музичного продюсера Національного дитячого відбору, але багато чого реально вперше. Вперше рекордна кількість заявок, вперше новий розширений формат Національного відбору, вперше до команди долучились мої друзі, партнери — молодий батько Євген Кот і талановитий продюсер Євген Тріплов. Проте незмінним реально залишається високий рівень наших дітей-конкурсантів, неймовірна складність відбору лонглиста. Якщо чесно, я навіть пила заспокійливе, тому що дуже багато дітей і вони всі неймовірні. Я багато-багато разів телефонувала й казала: "А давайте лонглист зробимо не 15-ть, а 20-ть чи 30-ть!" Мені кажуть: "Ні, Світлано, заспокойтесь, треба обрати." Коротше кажучи, це було дуже складно, всі діти викликають щире захоплення реально.  Вони всі для мене вже є переможцями і це не порожні слова, бо в якій країні світу під час найгарячішої фази війни, незважаючи на відсутність світла, води й постійні ракетні обстріли діти знаходять сили займатись творчістю, записувати відео, надихати інших, вчергове підкреслюючи незламність нації. Це правда для мене був неймовірний досвід! Тож оргкомітет уже пройшов. 15 учасників обрано. Це дасть можливість нам наживо почути їх у нашій "зірковій школі", яка розпочинається вже дуже-дуже скоро, відчути їхню харизму й бажання працювати далі. 

"Ми почуємо, як діти співають наживо, адже відео було зовсім різної якості, дітки подавали свої заявки з різних регіонів, у всіх була різна можливість зняти відео-кавер"

Тобто далі всіх учасників зберуть у "зірковій школі", після якої оберуть фіналістів? 

Так, це буде "зіркова школа", багато майстер-класів, багато артистів і професіоналів своєї справи в нашій музичній українській індустрії будуть ділитись своїм досвідом із дітками. Також ми почуємо, як діти співають наживо, адже відео було зовсім різної якості, дітки подавали свої заявки з різних регіонів, у всіх була різна можливість зняти відео-кавер. Я намагалась двічі, тричі, п’ять разів переглядати одного й того ж самого учасника, щоб почути, відчути, як я можу допомогти розкритись, зробити його сильні сторони ще сильнішими. Ось такий у мене план, таке в мене завдання —  підкреслити плюси дитини і розкрити їх. 

"Готуйтесь, ми будемо багато працювати, хітів буде шість! Ми з дітьми зробимо так, щоб про це дізналась не тільки Україна, а й вся Європа. Наш Національний відбір мають побачити в кожній країні" 

Перед тим, як вийти в ефір, ми слухали Анастасію Димид із піснею "Квітка", яка просто "в’їдається" в голову. Ти і сонграйтер Євген Тріплов будете писати пісні для шістки фіналістів, то вони будуть такими ж, як "Квітка"? 

Сто відсотків, тому що це було одним із головних завдань на дитячому Національному відборі на Євробачення в цьому році — зробити його хітом. "Квітка" стала безумовним хітом, вона "розірвала" ТіkTok-тренди, її співала вся Європа, і коли Настя виходила на сцену в Франції, її вже сприймали як фіналістку, переможницю. І це, безумовно, пісня, яка єднає і класно розказує про Україну. Тому що куплети в "Квітці" не дуже веселі, там про боротьбу зла зі світлом і про те, як діти проходять це особисто. Готуйтесь, ми будемо багато працювати, хітів буде шість! Ми з дітьми зробимо так, щоб про це дізналась не тільки Україна, а й вся Європа. Наш Національний відбір мають побачити в кожній країні.