Маша Кондратенко: Легкі й танцювальні пісні дуже важливі зараз, бо навколо багато горя й трагедій

Маша Кондратенко: Легкі й танцювальні пісні дуже важливі зараз, бо навколо багато горя й трагедій

Співачка та блогерка Маша Кондратенко стала відомою після ролі в популярному серіалі про шкільне життя, а також участі у вокальному талант-шоу. Нині виконавиця активно розвиває музичну кар'єру — видає сольні треки, а також колаборації з іншими артистами. Нещодавно співачка презентувала спільний зі співаком OSTY романтичний літній трек "Білі ночі".

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь Маша Кондратенко розповіла ведучій Ксенії Івась про історію створення пісні "Білі ночі", творчий тандем зі співаком OSTY та заінтригувала підготовкою майбутнього дуету.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба Маші Кондратенко

Мені хочеться, щоб під пісню “Білі ночі” люди могли знову зустрічати світанки, проживати класні моменти з близькими людьми та згадувати приємні емоції

Машо, ти презентуєш спільну з OSTY пісню. Поділися, будь ласка, історією вашого знайомства із цим артистом.

Це сталося досить несподівано, ми познайомились близько року тому, після виходу його пісні "Не брало". Зібралися якось на студії й у нас випадково народилась пісня. Ми не планували робити дует, я просто сіла за фортепіано й написала перші акорди та приспів, і ми вирішили, що влітку випустимо цю пісню. Я люблю, коли пісня створюється швидко і в синергії й кайфувати в цьому моменті.

Яку історію ви розповідаєте слухачам у новій пісні?

Для мене ця пісня асоціюється з фотоплівкою. Вона про спогади, безтурботність і часи, коли ми були безумовно щасливими та не мали серйозних проблем. Мені хочеться, щоб під цю пісню люди могли знову зустрічати світанки, проживати класні моменти з близькими людьми та згадувати приємні емоції. Ця композиція створена, щоб дарувати легкий настрій.

У чому, на твою думку, полягає цінність такої легкої ностальгічної музики в умовах війни? Чому потрібні згадувати ті часи?

Я думаю, по-перше, це важливо для того, щоб остаточно не поїхав дах. А, по-друге, ще на початку повномасштабного вторгнення я дивилась дуже багато психологів, які казали про те, що в теперішніх реаліях важливо додавати у своє життя звички, які ви мали до початку широкомасштабної війни. Тому мені здається, що такі легкі пісні, які повертають нас у часи легкості, допомагають знову відчути ті емоції. Іноді під цю пісню мені стає тепло на душі, а іноді я можу під неї поплакати, бо згадую часи, які вже не повернути. Легкі й танцювальні пісні дуже важливі зараз, бо навколо нас і без того багато горя й трагедій, тому важливо трохи перемикатись і розслабляти наш емоційний стан. 

Ви також видали кліп на композицію "Білі ночі". Його режисером став Ілля Дуцик. Яку ідею він вам запропонував, чи ви втілювали власні ідеї?

Я дуже давно хотіла співпрацювати з Іллею Дуциком і в нас з'явилася така можливість. Ідея кліпу — передати щирі дитячі емоції та посмішки. Цей кліп — про внутрішню дитину, до якої в дорослому віці ми рідко повертаємось і не спілкуємось з нею, але це дуже важливо. І ми хотіли передати цей стан, коли ви бігаєте в полі, дуркуєте. Я думаю, у кожного з нас в дитинстві був такий друг, з яким ви просто могли бути собою, кайфували, веселились і відчували цю безтурботність. Саме про це наш кліп.

Якою буде твоя наступна пісня?

Вона буде несподіваною, трохи шаленою, театральною та мюзикловою. І це знову буде дует. 

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.