Кит: Відбувається мій перехід від початківця до серйозного гравця в музичній індустрії

Кит: Відбувається мій перехід від початківця до серйозного гравця в музичній індустрії

Співак Микита Гайдамаха, який виступає під творчим псевдонімом Кит, після річної паузи повернувся до українських слухачів із новим релізом. У свій День народження музикант зробив подарунок шанувальникам — презентував перший мініальбом "Ініціація". До нього увійшли об'єднані однією ідеєю 6 треків.

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь Кит розповів ведучій Ксенії Івась про надзавдання свого ЕР "Ініціація", співпрацю з українським співаком LAUD і роботу над новими піснями.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба КИТ

Занурюючись у рутину, люди часто забувають, куди саме йдуть і що саме для них важливо

Микито, розкажи, "Ініціація" — це посвячення кого і в що?

Для мене "Ініціація" —  це мій перехід від початківця до серйозного гравця в музичній індустрії. Це такий мій крок уперед, я цим ЕР відкидаю всі сумніви щодо своєї творчості й виходжу до слухача з такою масштабною роботою, яка допомагає всім переосмислити своє життя, свій шлях і знайти якісь нові ідеї, які дадуть можливість рухатися вперед значно швидше.

А які теми ти порушуєш у своїх піснях і чому саме про це тобі важливо говорити зі слухачем?

Загалом увесь ЕР альбом "Ініціація" побудований саме на темі смерті. Це досить нетривіальний крок для музики, бо про це дуже рідко говорять. Сам альбом містить 6 робіт, кожна з яких розкриває одну з тем, про які люди шкодують перед смертю. Ми обрали саме таку тему, бо впродовж свого життя, занурюючись у рутину, люди часто забувають, куди саме йдуть і що саме для них важливо. Цей мініальбом і його треки допомагають слухачеві переосмислити своє життя і рішуче йти вперед. 

Про що твоя пісня "Без тебе", яку ви видали спільно з LAUD?

"Без тебе" — це фокус-трек ЕР альбому "Ініціація". Це мій перший хіт і перший хіт з таким серйозним виконавцем як LAUD. Я дуже вдячний йому за те, що він підтримав мене у моєму першому ЕР альбомі. Думаю, цей трек зараз багатьом резонуватиме, бо він про ситуацію, коли люди, кохаючи одне одного, через відстань не можуть бути разом. Композиція "Без тебе" — це спроба створити спільний емоційний простір, де двоє люблячих людей намагаються сказати одне одному, що без тебе насправді складно і б не хотів, щоб так сталося. 

Що вас із LAUD поєднує? Що між вами спільного?

Ми з ним працюємо на одному лейблі "MAOTONE". У нас один менеджер Mао, який об'єднує та збирає нас разом. Ми часто з хлопцями збираємось на студії, щоб попрацювати, саме так і створився трек "Без тебе". Ми працювали над моїм альбомом, записували цю пісню, потім прийшов LAUD, почав щось наспівувати й ми почули, що це має класне звучання. Він швидко підійшов до мікрофона, записав свій парт і ось так, дуже несподівано, створилася ця пісня.

Крім того, що репер, ти ще й ділова людина. Ти закінчив Києво-Могилянську академію за напрямом маркетинг та управління бізнесом і вже займаєш керівну посаду. Як тобі вдається поєднувати ці сфери?

Насправді дуже цікаво, за це я й люблю своє життя. Загалом, коли в житті вдається поєднувати дві ніби несумісні речі як бізнес і творчість, мене це надихає та дозволяє спілкуватися з різними людьми, які мають різні професії та вік. Мені це дає нові емоції та думки, які я потім перетворюю на треки і якими можу з вами поділитися.

На цьому ЕР у тебе вийшла пісня "Бюлетень" і в ній ти співаєш фразу: "Колись щось зміниться, та не при нас". Яких змін і в чому ти прагнеш?

Цей трек побудований на тих речах, які зараз всі обговорюють і якими часто намагаються спекулювати. Це про те, що ми завжди чекаємо змін від когось і сподіваємось, що хтось прийде та зробить наше життя кращим, але забуваємо, що все залежить саме від нас. Ця фраза якраз про те, що треба брати все у свої руки, а не чекати, поки хтось щось покращить у нашому житті. 

Після виходу ЕР ти візьмеш паузу, чи відпочинок — це не про тебе і ти вже працюєш над новим релізом?

Ще до виходу ЕР ми вже почали працювати над новими піснями. Зараз у нас майже готові два треки з дуже прикольним і трошки новим для мене звучанням, бо ми завжди експериментуємо. Також 20 липня у нас буде спільний з LAUD виступ у "Gulliver". Це буде презентація його першого альбому "Пробудження", у межах якого я буду запрошеним гостем і ми виконаємо один з треків із мого ЕР альбому.

 

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.