Наталка Матейко (східзахід): Працювати без продюсера й мати певну позицію — найкращий варіант, адже ніхто не заважає

Наталка Матейко (східзахід): Працювати без продюсера й мати певну позицію — найкращий варіант, адже ніхто не заважає

Учасники дуету східзахід Сергій та Наталка родом з різних куточків України. Артисти познайомились у соцмережах, одразу знайшли спільну мову та створили гурт. Музиканти спробували свої сили у Нацвідборі на Євробачення-2022, а днями випустили нову композицію "Завтра", якою прагнуть підтримати всіх, хто переживає складний період у житті.

В ефірі шоу "Вікенд нової музики" на Радіо Промінь учасниця гурту східзахід  Наталка Матейко розповіла ведучій Ксенії Івась про ідею, закладену в пісню "Завтра", майбутній альбом і рішення працювати без продюсера.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Пресслужба гурту східзахід

Найбільше, чого мені хочеться,  — щоб кожна мама, дружина, дитина дочекалася цього "завтра", і щоб воно було кращим

Яку історію ви розповідаєте в пісні "Завтра"?

Ми дуже хотіли зробити якусь оптимістичну композицію й коли написали її, зрозуміли, наскільки вона допомагає нам емоційно проживати якісь моменти. Наприклад, якщо мені було сумно, чи просто наставав якийсь складний період у житті, я вмикала її, коли вона ще була просто демкою. Я прослуховувала її мільйон разів і зрозуміла, що вона мене лікує. Пісня "Завтра" присвячена всім українцям, які зараз проживають дуже складний період. За нашими із Сергієм відчуттями та відгуками друзів, ця композиція допомагає вірити в краще, долати труднощі та впоратися з емоційними "ямами". Хочеться, щоб нашу пісню так само відчували й інші слухачі, і вона їм допомагала в певні періоди їхнього життя. Найбільше, чого мені хочеться,  — щоб кожна мама, дружина, дитина дочекалася цього "завтра" і щоб воно було кращим. Цей трек  — про наше класне оптимістичне майбутнє. 

Що крім музики особисто тебе зміцнює в ці складні часи? Як ти виходиш з важких психологічних станів?

Якщо не музика, тоді спорт. Також я дуже люблю фотографувати й знімати відео, але спорт розвантажує найбільше.

У вас був дуже яскравий старт, що відбувся ще за участі продюсера Юрія Бардаша. Як ваш дует відреагував на проросійську позицію вашого експродюсера?

Ми розірвали всі відносини зі своїм продюсером одразу після того, як почала з'являтися інформація про його певну позицію. Ми повністю забрали всі авторські права, зараз цим займаємось самотужки. Можливо ми не маємо стільки фінансів, скільки було закладено в першу пісню, але я вважаю, що робити все самим, мати певну позицію й відстоювати її — це найкращий варіант, адже ми робимо так, як відчуваємо, і нам ніхто не заважає. Я зрозуміла, що немає жодних труднощів працювати без продюсера, хіба що виникають фінансові питання, але це не біда. 

Я пригадую, що в ситуації з Wellboy лейблу "Papa Music" довелося викупляти пісні у Юрія Бардаша. Сингл "Затишно" належить вам?

Так, він повністю перейшов нам і ми нічого не оплачували. Ми просто були зовсім юним дуетом, це був такий проєкт, який на той момент проіснував лише 2 місяці, відповідно нам легко віддали всі права. Ми заливаємо свої треки у власний музичний кабінет на всіх платформах, тому питань щодо авторських прав не виникає. 

Пісня "Завтра"  — це вже четвертий реліз вашого гурту. Чи плануєте об'єднати їх у мініальбом?

Ми плануємо випустити ще декілька пісень. У нас є багато "затишних" треків і ми хочемо, щоб їх почули люди, тому можливо, що ми їх всі об'єднаємо у якийсь альбом.

Редакторка текстової версії — Олена Кірста

Відеоверсії ексклюзивних інтерв'ю з артистами дивіться на офіційному YouTube-каналі Радіо Промінь. 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.