Глибинний зв'язок із пращурами: Резиденти лейблу Quantum видали альбом "Ethnologic"

Глибинний зв'язок із пращурами: Резиденти лейблу Quantum видали альбом "Ethnologic"

Лейбл Quantum презентував мініальбом "Ethnologic", кожен його трек є окремою історією з глибоким етнічним та електронним звучанням. До створення альбому долучилися резиденти лейблу Manyface, D.E.E.Q.U.E.E.N., Stanislav Almazov та Cardiooo.

"Ми прагнули відобразити пробудження та глибинний зв’язок із пращурами, з природою, землею, яка відбувається в метафоричний період весни", — розповів Manyface в ефірі Радіо Промінь.

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Обкладинка альбому Ethnologic

"На нашому лейблі Quantum нещодавно вийшов мініальбом, який ми записали разом із його резидентами, називається "Ethnologic", він складається з трьох треків, кожен трек є окремою історією. Але всі вони пов'язані глибоким етнічним звучанням, електронним характером. "Веснянку" ми створили разом із D.E.E.Q.U.E.E.N., вона співзасновниця лейблу Quantum, ми запросили також Аню Христенко прикрасити трек вокалом, сопілками. Аня збирає фольклор, знає стародавні пісні, а саме цю пісню співали наші пращури, зустрічаючи весну. От якраз про те і є сам трек, саме це ми і мали на увазі: пробудження та глибинний зв'язок із пращурами, з природою, землею, який відбувається в метафоричний період весни. Другий трек "У лузі, у лузі" ми створили разом із Станіславом Алмазовим. Я в той час передивився багато різних фільмів, уривків, які створювалися в Україні за радянських часів, в усьому відчувався певний ценз, зневага, необов'язковість щодо нашої культури. Але час показав, наскільки важливо самоідентичність нації, сприйняття культури та себе в її межах, творчої особистості людини в цілому. Мені трапився уривок, де Леонід Биков — наш зі Стасом великий земляк — співає рядки з народної пісні "Червона калина" якось по-своєму, гіпнотично. Всього пару рядків, але нам цього вистачило, щоб надихнутися і залишити згадку про цензуру на все українське в кінематографі тих часів. Третій трек "Жнива" ми створили разом із Cardiooo. Андрій займається агробізнесом, не за чутками знає, як важко дістається хліб під час війни. Тому трек вийшов такий емоційний, у його створенні також взяла участь Анна Христенко, він має ще й метафоричний сенс, тобто є прислів'я "Що посієш, як то кажуть, те і пожнеш". Наразі йде робота над новим альбомом та декількома синглами. Глобальна ідея нашого лейблу — створювати альтернативне сучасне звучання електронної музики. Наразі це все. Дякую за увагу, всім мирного неба та до зустрічі", —  розповів Manyface в ефірі Радіо Промінь.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.