Промінь рекомендує: Іншими очима з треком "Стіни"

Промінь рекомендує: Іншими очима з треком "Стіни"

Кожен новий день – це ваша можливість не опускати руки, рухатись вперед і наповнювати інші стіни новими сенсами.

0:00 0:00
10
1x

Фото: надане артистом

Олександр Барлебен отримав першу серйозну порцію слави завдяки участі в Нацвідборі на Євробачення-2022 – хоча поціновувачам молодої української музики був відомий задовго до цього. Ще в 2020 році він запустив соціальний проєкт "Stop the war" – англомовний кліп про руйнівні наслідки воєн, а перед цим і після встиг видати кілька ліричних пісень і зарекомендувати себе як головного романтика української інді-сцени.

Цього року музикант повідомив спільноті, що він відмовляється від прізвища Barleben в якості назви його сольного проєкту – і повертається разом з новим гуртом Іншими очима. Що то за Очі, як меседжі вони нестимуть в маси і яка роль у створенні нового проєкту Радіо Промінь – про це Олександр розказав своїм уже колишнім колегам Анні Заклецькій та Денису Денисенку в прямому ефірі.

Сьогодні у нас в ефірі людина не чужа цьому самому ефіру. Це Олександр Барлебен, співак і наш колишній колега – оскільки свого часу також вів ранкові ефірі на Радіо Промінь разом із Сашею Франко. І з того часу в нього багато змін в житті і творчості…

Доброго ранку! Це насправді окремий вид задоволення – бути гостем ефіру, а не його ведучим. Тепер я можу сказати: "Ага, так ось як це відбувається"! А якщо серйозно, то змін справді дуже багато. Незмінним залишається те, що я знову в ефірі Радіо Промінь! Повертаюсь з новою класною музикою – але вже не в якості ведучого. 

Іншими очима – так називається наш новий проєкт. Мій сольний проєкт Barleben потрошку відходить у забуття – але не відходить у забуття музика. Тому я дуже тішусь, що сьогодні маю можливість презентувати нову пісню – і взагалі, поговорити з вами у прямому ефірі.

Нам також дуже приємно чути тебе! Розкажи, будь ласка, що таке Іншими очима? Хто є в складі цього гурту?

Цей гурт з’явився завдяки Радіо Промінь! Тому що в той період часу, коли я був вашим колегою – працював ведучим на РанокПро, я тоді познайомився з прекрасною командою музичного продакшену – Ростиславом Фроловим і Дмитром Кожухарем. Після одного з ефірів ми сиділи з гітарою, грали – і вирішили: а чому б нам не робити щось разом? І ось маєте тепер гурт Іншими очима!

Нас п’ятеро: окрім Ростика і Дмитра, у нас є барабанщик Олег і клавішник Рома. Ми вже маємо повноцінну концертну програму на 40 хвилин і стартуємо з пісні "Стіни". Це наш дебют. Ми випустили і відеокліп на цю пісню. 

Пісня насправді дуже особлива. Вона хоч і була написана в 2021 році, але виглядає зараз дуже актуальною. Ця пісня про те, що всім нам доводиться зрештою прощатися з місцем, яке ми називаємо домом, – через війну. Але незважаючи на все, в ній закладена надія, що ви прокинетесь завтра вранці і будете дихати інакше. Кожен новий день – це ваша можливість не опускати руки, рухатись вперед і наповнювати інші стіни новими сенсами.

Дякуємо тобі за такі сенси! Наостанок – звернись до слухачів Радіо Промінь так, як лише ти вмієш. 

Я знаю, що всі ми проходимо зараз дуже важкий період. І ніхто не обіцяє, що завтра буде легше. Але хочу побажати вам сил дивитись у завтра і сподіватись на те, що все зрештою буде добре. Що далі буде потроху краще. І з цими словами рухатись вперед. Так, нам доводиться багато із чим прощатися, але ми мусимо берегти сили – бо попереду нам потрібно буде багато чого створювати!

Слухати трек "Стіни" Іншими очима, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.