Передачі Радіо Промінь можна буде слухати в Естонії

Передачі Радіо Промінь можна буде слухати в Естонії

Суспільне підписало меморандум з естонським радіо "DRUZI" ("Друзі") про передання контенту власного виробництва Радіо Промінь для трансляції в Естонії.

"Для нас зараз дуже важлива культурна дипломатія, і співпраця з естонським радіо "Друзі" — це можливість її проявити. Завдяки цій співпраці ми зробимо доступними сучасну українську музику, передачі Радіо Промінь і наші новини не тільки для українців, а й для всіх жителів Естонії. І це все можна буде зручно слухати на цифрових платформах, які є реальністю сучасного життя, коли кожен може увімкнути та послухати цікавий контент у будь-який зручний для себе момент. Тож україномовний культурний продукт в Естонії — це надважлива комунікація з усіма, кому вона зараз потрібна для підтримки та відчуття єдності з українцями", — зазначив голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

У межах співпраці планують передавати для трансляції низку передач Радіо Промінь: шоу нової української музики "Селекція", яке буде виходити в Естонії також щотижня з затримкою на один день, музичні новини, які транслюватимуть щобудня, "Промінь рекомендує" — щотижня, Суспільні новини (4-хвилинні випуски щогодини по буднях з 8:00 до 20:00, у вихідні з 10:00 до 18:00) та програму про кіно "Віра в кіно з Вірою Сивачук".

Виконавчий продюсер Радіо Промінь Максим Яковенко: "Ми дуже раді такій співпраці, адже це дасть можливість всім українцям, які перебувають в Естонії, бути ближчими та більш комфортно слухати радіо".

Наразі послухати радіо "DRUZI" можна через мобільний додаток DRUZI.EE в телефоні та на планшеті. З компʼютера можна слухати на сайті DRUZI.EE чи через мобільний додаток, який доступний до скачування на сайті радіо. Також в майбутньому естонське радіо планує отримати власні частоти для трансляції у своїй країні.

"Ми щасливі допомогти нашим друзям з української громади в Естонії слухати новини Суспільного та найкращі музичні премʼєри від Радіо Промінь. Зараз в Естонії живе більше 100 тисяч українців — дякуємо Асоціації Українських Організацій в Естонії за можливість бути разом з ними", — зазначив Андрій Таранов, член правління Суспільного, відповідальний за маркетинг. 

"DRUZI" ("Друзі") — це сучасне цифрове радіо для українців, які проживають в Естонії, та естонців, які цікавляться Україною. Це також платформа, що об’єднує дві культури й надає можливість аудиторії насолоджуватися як українською, так і естонською музикою та інформацією. Місія естонського радіо "Друзі" — підтримувати гармонійний обмін між культурами та сприяти збереженню і розвитку української ідентичності в Естонії. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих диджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.