Промінь рекомендує: SadSvit з треком "Напевно ти"

Промінь рекомендує: SadSvit з треком "Напевно ти"

SadSvit вже не вперше гостює в рубриці "Промінь рекомендує" – в січні цього року ми презентували його спільний з Do Sliz трек "Луги". Сьогодні музикант у нас з новою піснею "Напевно ти".

Богдан Розвадовський – він же SadSvit – з тих музикантів, хто здобув першу популярність з початком повномасштабного вторгення. Його пісню "Касета"використали в своїх бойових відеороликах бійці полку "Азов", що захищали Маріуполь. І вона стала вірусною в інтернеті. Пісня очолила чарти Spotify Viral 50 та Shazam Top 200.

Богдану 20 років, він родом з Івано-Франковська. Працює у стилях синті-поп і постпанк. Почав писати і записувати пісні ще під час навчання в школі. Все робить сам: пише, записує, зводить і мастерить.

В нашому січневому інтерв’ю Богдан розказував, що його захопленню постпанком і загалом музикою чимало посприяв британській гурт The Cure. Тій романтичній гітарно-синтетичній стилістиці, що притаманна корифеям пост-панку, Богдан вірний і донині. Протягом 2022-2023 років він записав кілька вагомих хітів – наприклад, "Квартали" (разом з Мією Рамарі) або "Додому", які звучать на Радіо Промінь. Наразі дискографія SadSvit налічує три альбоми — "Cassette", "20&21" (2021), "Неонова мрія" (2023), а також два мініальбоми – "Суматоха" та "Холод" спільно з Sad Novelist.

Про історію нової пісні Напевно ти, а також про цікавість до британського шоубізнесу 80-х, рівно як і перше знайомство з касетами Богдан розповів Анні Заклецькій та Денису Денисенку в ефірі Радіо Промінь.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Анастасія Паламарчук

Я нічим себе не обмежую в тому, що я роблю. Я надаю собі право робити абсолютно різну музику. Саме це я маю на увазі, коли говорю, що знайшов свій стиль

Минулого разу, коли ми спілкуватись, то вияснили, що великий вплив на твій музичний світогляд здійснили британські ікони постпанку The Cure. Але ж не тільки вони? Були ще гурти, які надихали тебе на таке звучання, яке не сплутаєш ні з ким і яке без перебільшення можна назвати твоїм музичним почерком? 

Я ще любив слухати The Smiths. Але, чесно кажучи, мені останнім часом стало цікавіше не дивитись на те, яку вони музику роблять, а їхні, скажімо так, батли з The Cure. Як британський шоубіз тих часів взагалі працював. Як вони між собою комунікували і що робили. Тому що зараз я якби знайшов свій звук і я вже слухаю музику в підбірці, яку мені створює YouTube Music. Тобто, це вже зараз так працює здебільшого.

Ти досить часто робиш якісь фіти – з Мією Рамарі, Паліндромом, Golubenko тощо. Це у тебе така стратегія – розширити авдиторію за рахунок того, щоб з кимось сконектитись музично, чи це якісь стихійні рішення: побачив, відчув – і записалися разом? Як це в тебе?

З самого початку, коли я почав взагалі писати музику, я робив біти й інструментали. А те, що я почав записувати свій голос – то було випадково. Я не дуже сильно планував це. І ці всі фіти, скажімо так, – це моя спроба зробити щось у стилі того чи іншого виконавця. І, відповідно, якщо я відчуваю, що мені вдається, я пропоную це зробити разом. Тобто для мене це як експеримент чи виклик: а чи можу я зробити так, що це може сподобатись тому чи іншому виконавцю? Чи він відчує, що це саме його пісня? 

Ти сказав, що ти зараз знайшов своє звучання. Ти міг би кількома реченнями описати свій стиль?

Те, що я знайшов свій стиль – це мається на увазі, що я відійшов від того, що я робив раніше. Але я відкритий абсолютно до всього нового. Це означає, що я зовсім нічим себе не обмежую в тому, що я роблю. І я надаю собі право робити абсолютно різну музику. Це і означає, що я знайшов свій стиль.

Фактично ти говориш про те, що змінився твій внутрішній стан, вірно? Якщо раніше ти щось робив більше з експериментальної точки зору, то зараз вільно почуваєшся в тому, шо робиш і більше не називаєш це пошуком свого звучання. 

Саме так!

Твої перші фізичні релізи – "Касета" і "Неонова мрія" – нещодавно вийшли саме на касетах. Звідки до тебе інтерес до таких древніх носіїв?

Швидше це тенденція і масова культура. Тому що все циклічно відбувається, і касети знову затребувані меломанами. Таке ж відбувалося з платівками. Касети були популярні років 20-25 тому. І зараз їхні популярність повертається. Я сам ніколи не користувався касетами, не було такого експірієнсу. Можливо, коли був маленьким, бачив кілька таких штук, але не знав, що це таке і що з ними робити. Олівцем перемотував, розкладав – тому що мені було цікаво, що це. Але був дуже малим і не розумів, що там щось записане і його можна грати. 

Давай поговоримо про твою пісню "Напевно ти", яку  ми презентуємо сьогодні в нашому ефірі. Що потрібно про неї знати?

Ця пісня вийшла спонтанно. Насправді, в мене дуже багато демок – штук 10-15. Якщо їх всі зібрати, вийде цілий альбом. Але суть в тому, що ця пісня, можна сказати, – якась моментальна рефлексія на все, що відбувалося протягом деякого періоду зі мною. Знаєте, коли у тебе в телеграмі стоїть готова демка, і ти її слухаєш-слухаєш, спочатку вона круто звучить і тобі дуже подобається. Але чим більше ти її слухаєш, тим більше ти починаєш від неї втомлюватися. А з цією піснею – чому я вирішив її випустити, – було не так. Я її послухав раз, наступний раз послухав коли вже доробив, зробив мастеринг, і вже третій раз послухав, коли вона була на платформах. Тобто, я її не заслуховував, щоб вона мені не набридла. 

Тож велика ймовірність, що ця пісня також буде у нас на повторі і не набридне, а залишить виключно приємні враження. Наостанок просимо тебе традиційно звенутись до слухачів Радіо Промінь з тим, що в тебе зараз на душі. 

Я завжди це кажу і буду повторювати: творіть добро і все буде гаразд! 

Слухати трек "Напевно ти" SadSvit, як і багато інших прем’єр, можна в плейлисті "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.