Більше не буде дитячих пісень: Vioria видала сингл Dakimakura

Більше не буде дитячих пісень: Vioria видала сингл Dakimakura

Vioria здивувала своїх шанувальників випуском пісні Dakimakura японською мовою, що є перекладом її треку "Ляльковод" з останнього EP "Уроки флірту". 

"В мене немає і не було цілі вийти на японський ринок, я лише хотіла здивувати українську аудиторію таким експериментом і я думаю, що в мене це вийшло," — поділилася Vioria в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Історія створення треку почалася з жарту підписників у телеграм-каналі, які почали перекладати і співати "Ляльковода" різними мовами. Vioria записала демоверсію японською та вирішила втілити цю ідею, найнявши вчителя японської мови для точного перекладу.

Фото: Пресслужба Vioria

"Мій новий трек називається Dakimakura і він японською мовою. Але фанати знають, що це переклад моєї старої пісні "Ляльковод", яка увійшла в мою останню EP-шку "Уроки флірту". Чому взагалі у мене виникла ідея випустити трек японською? Тому що літом 2023 року я поїхала у великий аніме-тур і мені здається, це просто було логічно колись зробити трек японською чи корейською мовою. В мене немає і не було цілі вийти на японський ринок, я лише хотіла здивувати українську аудиторію таким експериментом і я думаю, що в мене це вийшло. Трошки про історію створення цього треку. В один день мої підписники в телеграм-каналі почали приколюватися, що можна було б перекласти пісню "Ляльковод" німецькою, японською. І вони реально почали перекладати і співати, надсилати голосові повідомлення. Одне з таких я прослухала, яке було японською, і я зрозуміла, що це реально крута ідея. Я розповіла про це команді. Ні, спочатку я записала сама демку з текстом, який був написаний підписником, який ще сам вивчає японську. Я записала демку і надіслала команді. Всі сказали, що це дуже крута ідея і треба її реалізовувати. Тому ми найняли вчителя японської мови, в мене було два заняття. Ми переклали пісню правильно, не через Google-перекладач. Трошки працювала над вимовою, але, звісно, я розумію, що я не японка і я взагалі майже не вивчала ніяк цю мову, щоб від мене очікувати щось ідеального. Це було заради експерименту і я вважаю, що ціль досягнута, пісня випущена, людям начебто подобається, тому сподіваюсь, що ви будете її слухати і насолоджуватись. А також я зараз активно працюю над створенням свого першого студійного альбому і він буде сильно відрізнятися від того, що я робила раніше, тому що тут ви вже зможете почути більш дорослу Vioria, як я давно і хотіла. Більше не буде таких дитячих пісень, таких навіть, як Dakimakura. Тому це останній такий реліз, насолоджуйтесь", — розповіла Vioria в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Нагадаємо, у грудні Vioria презентувала пісню "Кривава вечірка"

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу українських премʼєр "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми. 

Радіо Промінь · Українські премʼєри 10-17 травня: Крихітка, Brykulets & Wellboy, oneWITCH, Білий Бо,vioria, Гапочка