Промінь рекомендує: LESAN з піснею "Побажай удачі"

Промінь рекомендує: LESAN з піснею "Побажай удачі"

Вірте у себе, ставте перед собою мету і кожного дня щось робіть – ви обов’язково досягнете її


 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото надане артистом

Справжнє ім’я LESAN – Олександр Круглий. Хлопець народився і виріс у славному місті Кобеляки Полтавської області. Музикою займався з дитинства, оскільки його батько – музикант. Саме він привив хлопцеві любов до музики та своєї культури. 

По закінченню школи Олександр поступив до Академії естрадно-циркових мистецтв. Минулого літа брав участь у популярному шоу "Співають всі". Його тікток-треки "Франклін", "Небо палає", "Українка" доводять, що українська музика не поступається фірмовістю американскій. Власне, головна мета творчості музиканта - популяризувати сучасну українську молодіжну культуру. Він не тільки сам пише пісні (як для себе, так і для інших виконавців), але й самостійно записує музику і зводить треки.

Музикант так пояснює свій псевдонім: "Я хотів, щоб це звучало, як моє ім'я, тому просто змінив порядок букв і вийшло LESAN".

Перші місяці війни артист присвятив волонтерській діяльності, завдяки чому з'явилась пісня "Українці борять". Нова пісня "Побажай удачі" присвячена всім українським сім’ям – зокрема й родині самого Олександра. "Хочу звернутися до всіх, хто зараз читає ці рядки. Обійміть своїх рідних,  а якщо вони далеко, то просто напишіть, як ви їх сильно любите. Незважаючи на проблеми, які підносить доля, продовжуйте залишатися сміливими", – говорить він. 

Про свій непростий шлях до творчості і натхнення для нової пісні LESAN розказав в інтерв’ю Анні Заклецькій та Денису Денисенку в ефірі "Радіо Промінь".

Сашко, привіт! Як почуваєшся, як твій настрій!

Привіт! Все добре! Дуже приємно чути, як ви мене представили – дякую!

Сьогодні ми презентуємо твою пісню "Побажай удачі". Про що вона?

"Побажай удачі" – це пісня родинного характеру. І я всім завжди кажу: послухайте куплети – і вам одразу буде зрозуміло, про що пісня. Я писав про себе, нічого не придумував. Найкраще, що зробити, щоб її зрозуміти – це треба просто її послухати.

Це ми обов’язково зробимо! Але ж ми хотіли вичавити з тебе ексклюзивну інформацію, зокрема і про твою родину. 

Моя родина розпорошена по світу. Мама працює закордоном, брат теж вже багато років живе не в Україні. Батько мешкає у рідному місті, працює у музичній школі по класу гітари. 

До речі, ви говорили, що я почав займатись музикою завдяки батьку – це правда. Але треба сказати, що саме полюбив музику я не так давно. Натомість я завжди дуже любив спорт. Зокрема футбол, і цим завжди займався. А музику я полюбив десь у десятому класі школи, коли сам почав співати. 

Я був самоучкою, і в Академію вступав самоучкою. Мені дуже сильно пощастило: я поступив на бюджет десятим із десяти. А якби я не потрапив до Академії, можливо, і не займався би музикою.

Отакі розкриваються подробиці – а ми тут розказуємо, що любов до музики тобі привив батько! А взагалі, яким було твоє музичне дитинство?

Я в музичну школу ходив на фортепіано. Але, якщо чесно, не дуже любив туди ходити (сміється). Проте тепер я можу сказати, що все не даремно. Такі історії виховують силу волі, дають стимул щось робити і звичку бути чимось зайнятим. В майбутньому це тільки тобі в плюс. 

Ти говориш, що полюбив музику, коли сам почав співати. А що ти співав? Це ж були чужі пісні й вірші? Можливо, ця любов була пов’язана зі співаною поезією наших класиків? І ти ж зараз сам пишеш пісні, якщо не помиляємось?

От музику й пісні я любив завжди – нелюбов була лише до музичної школи. Тобто, я не мав наміру займатись музикою професійно. Любив слухати пісні – але сам почав їх писати відносно недавно. Я записував кавери на студії і їм сподобалось, як я співаю. І мене запросили записувати пісні на продаж як вокаліста. Мене це зацікавило, я почав заглиблюватись у процес і сам щось писати. Спочатку також це були пісні на продаж. А з початку повномасштабного вторгнення я записую і випускаю власні пісні. 

Успіхів тобі – і побільше хітів для себе й інших виконавців! Більше замовників і більше задоволення від музики. Бо чим ьбільше зароблятимуть наші артисти, тим міцнішою ставатиме наша культура. Тим більше буде у артистів можливостей займатися, зокрема, і благочинними справами. Наостанок хочемо попросити звернутись до наших слухачів з тим, що в тебе зараз на серці.

Бажаю удачі у вашим починаннях! Вірте у себе, ставте перед собою мету й обов’язково йдіть до неї. Кожного дня щось робіть – і ви обов’язково дійдете до неї. 

Слухати трек LESAN "Побажай удачі", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.