Промінь Рекомендує: KÓRNEL з піснею "Вільним"

Промінь Рекомендує: KÓRNEL з піснею "Вільним"

Війна зробила всіх нас справжніми

0:00 0:00
10
1x

Справжнє ім'я виконавця KÓRNEL – Макс Корнелюк. Свою професійну музичну кар'єру артист почав у складі гурту The Max band. А вже після повномасштабного вторгнення створив сольний проєкт.

Музикою Макс почав займатися з дитинства. Коли йому було шість років, почав навчатись в музичній школі, а потім вступив до музичного училища. Тоді ж  стартувала і його професійна діяльність. У 2015 він створив кавер-гурт The Max band, з яким виступав майже 5 років. В 2017 році гурт гучно заявив про себе на шоу "Голос".

KÓRNEL дебютував із сольною піснею "Мамо" у липні 2022 року. Протягом великої війни артист активно брав участь у благодійних концертах і разом з колегами збирав кошти для військових. Його брат – професійний військовий – служить в ЗСУ. Під час однієї з подорожей з концертами в прифронтову зону виступив для підрозділу свого брата. Сам Максим говорить: "Коли мене мобілізують, я з гордістю піду охороняти спокій інших".

В ефірі "Радіо Промінь" музикант розповів про свою нову пісню "Вільним", трансформаціюю творчості під впливом повномасштабної війни і спробу замахнутись на "великий музичний метр" в своїй кар’єрі. 

Привіт, Максиме! Як твій ранок і як твої справи?

Привіт! Дуже приємно з вами сьогодні спілкуватись, бо все йшло до того, що цей дзвінок міг не відбутись. Але, на щастя, все вдалось. Доброго дня всім українцям і всім слухачам "Радіо Промінь"!

Так, ми розуміємо, що живемо в такі часи, що якщо будуєш якісь плани – то смішиш Бога. Але Бог посміявся і дав нам цю розмову. З чим пов’язаний твій такий форс-мажорний ранок? 

Скажу так: обов’язок часом накладає мені певні обмеження в моїх бажаннях, тому не завжди все стається як гадається. 

Ну добре, тоді поговоримо про те, що зараз відбувається у твоєму творчому житті. Над чим працюєш, що готуєш?

Зараз я активно готую свій альбом. Точної дати релізу ще немає, але приблизно це буде кінець квітня – початок травня. До цього я випускав лише сингли, але зараз подумав, що вже час випустити невеликий альбом – спробувати свої сили в цьому. Тому що сингли – то такий "короткий метр", а альбом – таке собі наближення до "повноформатного фільму". Тут інакший підхід, ти працюєш над концептуальністю, над загальним посилом, а потім окремо над кожною піснею. 

А після альбому готуємо концерти. Сподіваюся, найближчим часом анонсую дати концертів на підтримку цього альбому. І хоч трохи познайомитись з моєю авдиторією, яка мене дуже сильно підтримує. І за це я їй безмежно вдячний. 

Наскільки тебе і твою творчість змінила велика війна? 

Вона вплинула на мене так само, як і на інших людей. Вона зробила всіх нас справжніми. І я хочу сказати, що якщо ми говоримо про мене як про музиканта, то це точно дало мені можливість не думати про те, що зараз кон’юнктурно, що заходить і що не заходить. Зараз я роблю те, що відчуваю і співаю про те, що відчуваю. Мені здається, це одне з величезних наших досягнень, що ми нарешті зрозуміли, що можемо бути самі собою і не придумувати собі якісь маски й ролі. 

Ти говорив про концептуальний зміст альбому – яка його головна думка?

Альбом почав писатися ще задовго до виходу двох попередніх пісень – "Спрага незалежності" і "З тобою", – тому він точно отримує якесь оновлення у зв’язку з моїми щоденними змінами і моєю сьогоднішньою трансформацією як людини. Але його головний концепт – це все ж таки кохання і любов чоловіка до жінки.

Розкажи про трек "Вільним", який ми сьогодні презентуємо в нашому ефірі.

Це дуже особливий для мене трек, тому що він є певним уособленням мого трансформаційного періоду. Мені зараз 33, я переживаю кризу середнього віку – і я відчуваю великі зміни в собі, зміни своїх пріоритетів і цінностей. І намірів також. І звісно, все це накладається на мою творчість. 

Тому що – ну, я так звик – творчість має бути щира. Ти співаєш і пишеш про те, що тобі зараз болить, а не придумуєш якісь теми, які би були цікаві широкому колу. Мені здається, в цьому є цінність музикантів, що вони можуть оспівувати якісь свої внутрішні стани. Тому пісня "Вільним" саме про це.

Слухати трек KÓRNEL "Вільним", як і багато інших прем’єр, можна в плей-листі "Промінь Рекомендує 2024" на Spotify.