Члени ЦВК прилетіли до проблемного округу на Донеччині по документацію авіацією МВС

Члени ЦВК прилетіли до проблемного округу на Донеччині по документацію авіацією МВС

Авіація МВС доставила членів ЦВК до проблемного виборчого округу № 50 у Покровську на Донеччині. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Вчора, 2 серпня, Центральна виборча комісія встановила бездіяльність окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 50. Щоб попередити можливі провокації та протиправні дії, було прийнято рішення перемістити виборчу документацію з проблемного округу за допомогою авіації МВС", - йдеться в повідомленні.

Крім того, охороняти документи буде поліцейський спецпідрозділ.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко зазначив, що 5 серпня – останній строк встановлення результатів виборів: "Cитуація для Центральної виборчої комісії достатньо не типова, таке стається вперше. Ми вдячні МВС та Нацполіції за можливість оперативно налагодити пересування членів комісії та уповноважених представників секретаріату до Покровська. Там ми отримаємо виборчу документацію, доставимо її до Києва та за добу проведемо підрахунок голосів".

Нагадаємо, в Покровську в одномандатному виборчому окрузі №50 члени виборчої комісії відмовилися виконувати рішення Донецького окружного адміністративного суду та самоусунулись від повторного підрахунку голосів. Тому ЦВК вирішили передати уповноваженим представникам Центральної виборчої комісії пакети з виборчими документами дільничних виборчих комісій окремих виборчих дільниць для проведення повторного підрахунку голосів та встановлення результатів виборів.

За фактом невиконання членами ОВК № 50 рішення суду Покровським відділом поліції ГУНП в Донецькій області до єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про подію з ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

ФОТО: прес-служба МВС