На окрузі у Бродах, де переміг кандидат від "ЄС", перераховують голоси

На окрузі у Бродах, де переміг кандидат від "ЄС", перераховують голоси

Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення перерахувати голоси на 6 дільницях 119 округу з центром у Бродах, де переміг кандидат від "Європейської солідарності" Михайло Бондар.Це викликало обурення у "Європейської солідарності", в якій вважають перерахунок спробою відібрати мандат у їхнього кандидата.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті партії "Європейська солідарність".

"Рішення Львівського адміністративного суд про абсолютно безпідставний перерахунок голосів у 119-му виборчому окрузі – це зухвала спроба відібрати чесну і законну перемогу у воїна АТО, героя війни Михайла Бондаря на користь львівських олігархів, партнерів одного з лідерів проросійської партії Віктора Медведчука. Опонент Михайла Бондаря Орест Кавецький є членом родини партнерів Медведчука і балотувався до Верховної Ради від партії "Слуга Народу"",  зазначається у заяві.

Партійці наголошують, що ні в день голосування, ні пізніше не зафіксовано жодного акту про порушення виборчого процесу. Попри це, не маючи жодних правових підстав, львівський суд ухвалив рішення про перерахунок голосів.

За даними Буського медіа-порталу, 28 липня судді Львівського окружного суду після 10 годин перебування в нарадчій кімнаті ухвалили рішення щодо адміністративного позову кандидатів у народні депутати України по 199 округу від "Слуги народу" Ореста Кавецького та самовисуванця Віталія Кравчука.

Адміністративний позов було задоволено частково, зокрема, суд визнав протиправною бездіяльність окружної виборчої комісії, визнав протиправним та скасовав протокол окружної виборчої комісії про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №119 та зобов’язав окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №119 провести повторний підрахунок голосів.

Відтак, повторно будуть перераховані результати на виборчих дільницях № 460004, № 460007, № 460008, № 460056, № 461031, № 460673.

ФОТО: Європейська солідарність