Як проголосували українські полярники – ЕКСКЛЮЗИВ

Як проголосували українські полярники – ЕКСКЛЮЗИВ

Про те, як проголосували українські полярники на антарктичній станції "Академік Вернадський", в ефірі Українського Радіо розповіла журналістка Українського Радіо Людмила Тягнирядно.

Ведучі:

Наталя Чорна та Володимир Науменко

Як розповіла Людмила Тягнирядно, на станції "Академік Вернадський" була забезпечена стовідсоткова явка, усі 12 людей, присутніх на станції, проголосували. Голоси розподілились наступним чином:

– Європейська солідарність – 2 голоси

– Слуга народу – 4 голоси

– Голос – 5 голосів

Один бюлетень було зіпсовано, і один бюлетень був невикористаний.

"Цікаво, що ці люди голосували у двох бюлетенях: і за партію, і за мажоритарного кандидата, – зазначила Людмила Тягнирядно. – Вони належать до київського 223 округу. Після того, як волевиявлення закінчилося, члени ДВК сфотографували ці бюлетені і надіслали сканкопії через супутник у 223 ОВК".

Протоколи з мокрими печатками можуть бути доправлені до Києва через 1-1,5 місяці.

Постанова ЦВК дозволила полярній станції виготовити виборчі бюлетені "у випадковому порядку". Виготовивши бюлетені, станція їх роздрукувала, обрала чотирьох членів ДВК – найменшу кількість, передбачену законом – і проголосувала.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулись позачергові вибори до парламенту. Відповідно до даних Національного екзит-полу, до парламенту проходять пять партій: Слуга народу (44,2%), Опозиційна платформа – За життя (11,4%), Європейська Солідарність (8,8%), ВО "Батьківщина" (7,4%) та Голос (6,6%).

Фото Національного антарктичного наукового центру