У день виборів поліція відкрила десять кримінальних справ

У день виборів поліція відкрила десять кримінальних справ

У день парламентських виборів станом на 13 годину поліцейські зареєстрували понад 800 повідомлень про порушення виборчого законодавства та відкрили 10 кримінальних справ.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, про це заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

"У день виборів поліцейські зареєстрували понад 800 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Здебільшого, ці повідомлення пов’язані з незаконною агітацією та перешкоджанням здійсненню виборчого права. Відтак слідчими підрозділами розпочато 10 кримінальних проваджень", — йдеться у повідомленні.

Фацевич зауважив, що "є чотири повідомлення про неправдиве замінування в Одеській, Херсонській та Донецькій областях. На місці працюють вибухотехнічні підрозділи Нацполіції. Інформація щодо замінування не підтверджується".

Зазначимо, 21 липня в Україні відбуваються дострокові парламентські вибори. Виборчі дільниці розпочали свою роботу о 8:00 і працюватимуть до 20:00 години.Голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що в Україні станом на 11 годину відкрилися всі виборчі дільниці, з яких 27 – із запізненням.

За місця у Верховній Раді 9-го скликання змагаються 22 політичні сили та майже шість тисяч кандидатів у народні депутати

Фото — Нацполіція