У ЦВК пояснили, за яких умов можуть скасувати реєстрацію Клюєва

У ЦВК пояснили, за яких умов можуть скасувати реєстрацію Клюєва

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко в ефірі Українського радіо в програмі "Персона ґрата" пояснив, за яких умов можуть скасувати реєстрацію кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва.

Ведуча:

Світлана Мялик

"Я хочу відповідально сказати, що ця ситуація стосується не тільки Андрія Клюєва. Таких осіб є набагато більше. Враховуючи вимоги статті 9 Закону "Про вибори народних депутатів України", Центральна виборча комісія у будь-який час до дня голосування має право і можливість скасувати реєстрацію будь-якого кандидата, якщо виявить інформацію про те, що ця особа не відповідає вимогам статті 9, наприклад, не проживала протягом 5 років на території України", — зазначив Євген Радченко.

Радченко зауважив, що реєстрацію кандидата скасують, якщо компетентні органи нададуть відповідні відомості, які унеможливлюють реєстрацію на виборах відповідно до чинного законодавства.

"Якщо компетентні органи, не тільки пан Аваков своїм листом, нададуть відомості, а не лист, про те, що хтось десь був чи не був, то Центральна виборча комісія, безумовно, їх розгляне і, безумовно, скасує реєстрацію будь-якого кандидата, якщо на те будуть підстави", — сказав він.

Читайте інтерв’ю повністю: Політичні погляди не мають для ЦВК жодного значення — Радченко

Нагадаємо, 2 липня ЦВК зареєструвала колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва кандидатом у депутати на вибори до Верховної Ради, які призначені на 21 липня. Верховний Суд заявив, що не зобов'язував ЦВК вносити Шарія та Клюєва до виборчих списків. Тим часом, у ГПУ обіцяють арештувати Клюєва та Кузьміна щойно вони перетнуть кордон.

Ввечері 2 липня на Майдані Незалежності у Києві зібралися люди на акцію протесту через рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатами у народні депутати Андрія Клюєва та блогера Анатолія Шарія.

Прослухати повну версію.

На фото — заступник голови ЦВК Євген Радченко