Вибори: Верховний суд зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи Саакашвілі

Вибори: Верховний суд зобов'язав ЦВК повторно розглянути документи Саакашвілі

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відхилив апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляє "Укрінформ", відповідне рішення ухвалили вночі 29 червня.

Зазначається, що суд визнав чинним рішення Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, який скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі та зобов'язав повторно розглянути документи, подані цією політичною силою.

"Спірна постанова Центральної виборчої комісії від 23 червня 2019 року №1205 є протиправною та підлягає скасуванню. З огляду на викладене, суд першої інстанції дійшов законного та ґрунтовного висновку про задоволення позов… Верховний Суд постановив: апеляційну скаргу Центральної виборчої комісії залишити без задоволення, рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 червня 2019 року — без змін. Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження не підлягає", — йдеться в рішенні суду.

Таким чином, ЦВК має повторно розглянути документи партії "Рух нових сил", подані на реєстрацію для участі в позачергових парламентських виборах.

Давід Сакварелідзе, який є другим номером у списку "Руху нових сил", повідомив, що сьогодні вдень, 29 червня, партія повторно подаватиме документи до ЦВК.

Зазначимо, 25 червня Шостий апеляційний адміністративний суд містаКиєва скасував постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від політичної партії "Рух нових сил” Міхеїла Саакашвілі та зобов'язав повторно розглянути подані політсилою документи.

23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати, включених до виборчого списку партії "Рух нових сил".

Раніше повідомлялось, що Печерський районний суд Києва розглянув позов лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та підтвердив факт його проживання в Україні упродовж п'яти років. Це робить законною його реєстрацію кандидатом у народні депутати України на позачергових виборах 21 липня. 

Нагадаємо, у партії Саакашвілі назвали першу п'ятірку кандидатів. Очолює список сам Саакашвілі, другий у переліку — екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе, третій номер — народний депутат 7-го скликання Олесь Доній, четверта — одеська шахістка Наталя Жукова, п’ятий — екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Фото: 112

Останні новини
Півострів завмер в очікуванні  — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Півострів завмер в очікуванні — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
Картопля до 30 грн, цибуля, морква, яйця подешевшали, м'ясо дорожчатиме. Експерт про ціни
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
У надзвичайній ситуації за кордоном громадянину України консульства допоможуть — адвокатка
Новини по темі
"Бєда" олігарха Шора та електоральне болото. Герасимчук про ставку Москви у Молдові
Між Туском і Качинським нічия ― Желіховський про місцеві вибори у Польщі
Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Гарань
Одвічний двобій між Качинським і Туском — Желіховський про місцеві вибори у Польщі
Лідія Смола про ритуал легітимізації Путіна і передчуття громадянської війни у Росії