Олександру Онищенку відмовили в реєстрації кандидатом в депутати

Олександру Онищенку відмовили в реєстрації кандидатом в депутати

Центральна виборча комісія відмовила Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом в народні депутати на позачергових парламентських виборах, повідомляє Українська правда з посиданням на прес-службу ЦВК.

"Комісія відмовила Онищенку, висунутом "Соціалістичною партією України" у виборчому окрузі № 93, оскільки ним не дотримано вимоги Конституції та виборчого закону щодо проживання в Україні протягом останніх 5 років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України", - зазначили в ЦВК.

Раніше секретар ЦВК Наталія Бернацька повідомила, що Олександр Онищенко, який покинув Україну три роки тому і знаходиться в міжнародному розшуку, в пакеті документів на реєстрацію кандидатом у депутати стверджує, що був делегований від України на участь у кінних змаганнях.

Нагадаємо, в грудні 2015 року розпочалось досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Слідство встановило причетність до участі у скоєнні злочину 29 осіб, а організатора схеми - народного депутата Онищенка - оголосили у розшук.

У 2016 році Олександр Онищенко втік з України та був позбавлений Верховною Радою імунітету.

ФОТО: Главком