Мажоритарники від "Слуги народу" висуваються там, де будуть ключові фігури від Порошенка— Кочетков

Мажоритарники від "Слуги народу" висуваються там, де будуть ключові фігури від Порошенка— Кочетков

Висуванці від "Слуги народу" та "Європейської солідарності" — це продовження президентського протистояння, переконаний політичний аналітик Олександр Кочетков. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував список партії "Слуга народу", який був оприлюднений під час з’їзду партії 9 червня.

Ведучий:

Богдан Буткевич

"Є дві умови, завдяки яким формувався список партії "Слуга народу". Перша — критичне ставлення до попередньої влади, ліпше, аби це була активна критична позиція. Інша позиція — неприсутність людей у попередніх скликаннях Верховної Ради. І третє побажання полягало у тому, щоб люди були достатньо відомими", — зазначив Олександр Кочетков.

Політичний аналітик зауважив, що відомі мажоритарники від "Слуги народу" висуваються там, де можуть бути ключові фігури від екс-президента Петра Порошенка та його партії "Європейська солідарність".

"Відомі мажоритарники від "Слуги народу" висуваються там, де можуть бути ключові фігури від Порошенка. Це продовження президентського протистояння. Олександр Дубинський балотується там, де планував висуватися Ігор Кононенко, один із найближчих до Порошенка людей. Тобто "Слуга народу" бере тих людей, які можуть перемогти будь-кого, зокрема представників попередньої влади", — сказав він.

Кочетков вважає, що після парламентських виборів ми можемо отримати дуже яскраву, але не функціональну Верховну Раду.

"Ми можемо отримати дуже яскраву Раду, буде дуже багато яскравих особистостей. Вони всі будуть про щось казати, дуже запекло щось доводити, але вони абсолютно не функціональні. Вони не зможуть зорганізуватися. Величезна фракція від "Слуги народу" навіть претендує на одноосібну більшість. Вона може стати некерованою, і ми можемо отримати проблеми з Верховною Радою", — прокоментував аналітик.

Зазначимо, 9 червня відбувся з’їзд партії "Слуга народу", на якому було представлено першу сотню списку партії.

Нагадаємо, 24 травня розпочалася виборча кампанія до Верховної Ради України.

Указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради України 23 травня опублікували в газеті Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр".

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів. Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 21 липня 2019 року.

Прослухати повну версію.