Президент запропонував законодавчо закріпити спецдільниці для голосування військових

Президент запропонував законодавчо закріпити спецдільниці для голосування військових

Президент України Володимир Зеленський пропонує законодавчо закріпити створення спецдільниць для голосування в місцях тимчасової дислокації військових частин. Президент вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект "Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовці".

Про це повідомляє Адміністрація президента.

"Документ пропонує закріпити в законі положення щодо можливості утворення у виняткових випадках Центральною виборчою комісією за поданням Міністерства оборони України спеціальних виборчих дільниць у місцях тимчасової дислокації військових частин (підрозділів, органів) Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які виконують завдання за призначенням поза межами місць постійної дислокації", ─ йдеться у повідомленні.

В Адміністрації наголосили, що йдеться, насамперед, про тих, хто виконує завдання за призначенням в районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, 24 травня розпочалась виборча кампанія до Верховної Ради України.

Указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради України 23 травня опублікували в газеті Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр".

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів. Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 21 липня 2019 року.

Фото ─ president.gov.ua