КВУ закликає виборців не експериментувати з виборчим бюлетенем

КВУ закликає виборців не експериментувати з виборчим бюлетенем

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" закликав виборців не експериментувати з виборчим бюлетенем під час голосування у другому турі президентських виборів. Крім того, він наголосив, що не можна фотографувати виборчі бюлетені.

Ведучий:

Владислав Красніцький

"Під час першого туру ми спостерігали протестне голосування низки громадян України. Це проявлялось у тому, що вони могли розміщувати написи на виборчих бюлетенях, могли перекреслювати всіх, могли ставити позначки навпроти всіх кандидатів тощо. Тому вкотре варто закликати виборців не робити експериментів з виборчим бюлетенем", — зазначив Олексій Кошель.

Голова КВУ додав, що "якщо вам не подобається ні один, ні інший кандидат, і ви напишете якесь лайливе слово, то бюлетень можуть визнати  недійсним. Крім того, трапляються випадки, коли ті чи інші висловлювання, написані на бюлетені, члени комісії можуть трактувати як позначку "за".

Кошель наголосив, що законодавство передбачає відповідальність за фотографування бюлетенів.

"Також пам’ятайте, що законодавство передбачає відповідальність за фотографування бюлетенів. Навіть якщо ви сфотографували порожній бюлетень, це є приводом для спостерігачів викликати представників Національної поліції. У вас можуть вилучити телефон, перевірити його вміст тощо. Якщо ви сфотографували заповнений бюлетень, то, як мінімум, вам загрожує достатньо серйозний штраф, а якщо це виявляється схемою підкупу виборців, то може бути навіть кримінальна відповідальність".

Сьогодні в Україні відбувається другий тур президентських виборів. Виборчі дільниці розпочали роботу о 8:00 і працюватимуть до 20:00. На пост президента претендують Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

Прослухати повну версію.

На фото — Олексій Кошель, facebook