Нинішнє скликання Ради може суттєво зменшити повноваження президента — Віталій Бала

Нинішнє скликання Ради може суттєво зменшити повноваження президента — Віталій Бала

Повноваження президента може бути суттєво скорочено, без внесення змін до Конституції — попереджає Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій в ефірі Українського радіо.

Ведучі:

Олена Зелінченко

Юрій Табаченко

 

"Якщо на виборах президента переможе Володимир Зеленський, то до парламентських виборів у нього не буде жодних можливостей будь-що зробити навіть із запланованого ним, тому що для цього потрібно мати свою коаліцію Верховній Раді", — вважає Віталій Бала.

Відповідно, за йолго словами, може бути серйозне розчарування у людей, які чекали від нього дива, а дива не станеться, через це на парламентських виборах його політсила набере зовсім не ті показники, які пророкують йому зараз. Відповідно, сформується коаліція з опозиційних до нього сил, і у нас буде абсолютно антипрезидентський парламент.

"Сьогоднішній парламент ще до виборів абсолютно спокійно може прийняти два закони: закон "Про Кабінет міністрів України" і "Про Президента України", де суттєво змінить повноваження глави держави, згідно діючої Конституції, і дасть більше можливостей Кабміну", — припускає Віталій Бала.

За його словами, говорити щось більш певно можна буде лише після 21 квітня, коли будуть відомі результати виборів і можна буде прогнозувати склад коаліції.

Прослухати ефір повністю можна тут.

Фото зі сторінки Віталія Бали