Бистрицький: дискусія на НСК "Олімпійський" — це політичне шоу і виборча агітація кожного з кандидатів

Бистрицький: дискусія на НСК "Олімпійський" — це політичне шоу і виборча агітація кожного з кандидатів

Дискусія кандидатів у президенти на стадіоні НСК "Олімпійський" — це політичне шоу  і виборча агітація кожного з кандидатів, вважає доктор філософських наук, голова Наглядової ради проекту "Національний екзит-пол 2019" Євген Бистрицький. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Потрібно не просто дати можливість двом кандидатам влаштувати між собою шоу. Дебати мають бути виваженими, на основі достатньо ясних запитань, які вже виміряні соціологією, які сформувала Виборча рада України. Ці питання мають випливати з конституційних повноважень президента, а не просто бачення тим чи іншим кандидатом своїх можливостей", — зазначив Євген Бистрицький.

Він наголосив, що є п’ять основних блоків питань, на які кандидат у президенти мав би дати відповідь.

"По-перше, це бачення безпекової та оборонної політики України: плани щодо відновлення територіальної цілісності, плани щодо реформування обороноздатності, реформування СБУ; по-друге, це стратегія зовнішньої політики; по-третє, це бачення економіки, шляхи економічного розвитку, бачення механізмів деолігархізації і демонополізації; по-четверте, роль президентка у конституційній моделі влади, бачення реформи судової системи; і п’ятий пункт — гуманітарна політика, тобто як президент буде зміцнювати національну консолідацію громадян тощо", — розповів Бистрицький.

На цю тему — Час, форма та місце дебатів мають повернутися у законне русло – політологиня Верещук

Бистрицький  вважає, що дискусія на стадіоні НСК "Олімпійський" — це політичне шоу, і у цьому випадку це буде виборча агітація кожного з кандидатів.

"Дебати на НСК "Олімпійським" не були б справжніми дебатами.  Якщо кандидати погодяться на передвиборче шоу або дискусіями на стадіоні, то вони мусять оплачувати це з кишені своїх виборчих фондів. У цьому випадку це буде виборча агітація кожного з кандидатів", — сказав він.

Читайте також — Мінаков: мета дебатів на "Олімпійському"— перетворити слабкість Зеленського на перевагу і змусити Порошенка підлаштовуватись

Нагадаємо, обидва кандидати погодилися на передвиборчі дебати.

Суспільний мовник заявив про готовність до проведення теледебатів у визначеному законом порядку та запросив кандидатів, які вийшли до другого туру президентських виборів, до участі.

Тим часом, електронну петицію про необхідність дебатів підписало вже понад 16 тисяч людей, чотири тисячі з яких - за вчорашній день.

Прослухати повну версію.

На фото — Євген Бистрицький