Кому і як будуть переходити голоси у другому турі — аналіз депутатів

Кому і як будуть переходити голоси у другому турі — аналіз депутатів

Політичний експерт, народний депутат 3, 4, 5 скликань Борис Беспалий та народний депутат України, член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олександр Бригинець в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" проаналізували, кому з кандидатів у президенти і як будуть переходити голоси у другому турі.

Ведучі:

Олена Зелінченко, Юрій Табаченко

"Щоб не говорили лідери, якби вони собі це не уявляли, самі люди будуть вирішувати, кого підтримувати у цій ситуації (у другому турі — ред.). Я прогнозую, що частина всіх людей, у тому числі і Зеленського, і Бойка може перейти Порошенку, тому що суспільство зараз перебуває у шоці. Той, хто голосував "по приколу", як говорив Вакарчук, розуміють, що вони даремно проголосували "по приколу". Всі голосували, як хотіли, це демократія. Але сьогодні люди опинилися перед вибором: або Порошенко, або Зеленський. Те, за кого вони були насправді у першому турі, виступає на другий план, бо першого туру вже немає", — зауважив Олександр Бригинець.

Політичний експерт Борис Беспалий погодився з думкою Олександра Брининця, що виборці не обов’язково будуть голосувати так, як скаже кандидат якого вони підтримували.

"Виборці — не кріпосні. І як скаже той кандидат, за кого вони голосували, для них це може бути вагомим, точки зору можуть співпасти, а можуть і не співпасти", — сказав Беспалий.

Проте деякі твердження Брининця Беспалий заперечив.

"Я б не погодився щодо шоку. Атмосфера навпаки піднесена. Народ все-таки більше голосував за зміни. У шоці зараз штаб Порошенка. Щодо того, що виборці першого туру проголосують інакше, досвід показує, що виборці зазвичай свій голос підтверджують. Резерв голосів у Зеленського більший", — прокоментував Беспалий.

Нагадаємо, учора, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За даними ЦВК, явка виборців становила 63,5%.

За даними Національного екзит-полу, на президентських виборах Володимир Зеленський отримав 30,6% голосів виборців, 17,8% підтримали Петра Порошенка. Юлія Тимошенко фінішувала третьою — за неї проголосували 14,2% опитаних виборців. 

Прослухати повну версію. 

Фото vn.20minut.ua