Facebook посилить правила розміщення політичної реклами для країн, де пройдуть вибори

Facebook посилить правила розміщення політичної реклами для країн, де пройдуть вибори

Соціальна мережа Facebook вирішила посилити правила розміщення політичної реклами у своїй мережі для країн, у яких в 2019 році відбудуться вибори.

Про це пише Reuters.

"Як найбільша служба соціальних медіа майже у кожній великій країні, Facebook з 2016 року став засобом для політиків та їхніх супротивників розповсюджувати фальшиві новини та іншу пропаганду", — йдеться у повідомленні.

Як повідомила директор Facebook з глобальної політики та охоплення Кеті Харбат, нововведення торкнуться Індії, Нігерії, деяких країн ЄС та України. Розміщувати політичну рекламу дозволять рекламодавцям, які розташовані в даній країні. За її словами, нові правила в Україні почнуть діяти вже у лютому.

Минулого місяця дослідники, які працювали в комітеті Сенату США, дійшли висновку, що агентство російських урядових досліджень в Інтернеті використовувало оголошення в соціальних мережах і регулярні повідомлення на неаутентичних рахунках для просування тодішнього кандидата в президенти Дональда Трампа мільйонам американців. Росія спростувала звинувачення.

Читайте також — Президентські вибори будуть непередбачуваними — Саакян

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів президента України з 31 грудня 2018 року. Як йдеться у календарному плані заходів з підготовки та проведення виборів президента України, офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.