Виявлено руїни поселень цивілізації майя в джунглях Гватемали

Виявлено руїни поселень цивілізації майя в джунглях Гватемали

У джунглях Гватемали за допомогою високотехнологічної техніки аерофотозйомки науковці виявили руїни кількох тисяч поселень цивілізації майя.

Усього вдалося виявити 60 тисяч домівок майя, оборонних укріплень та пірамід у густих джунглях регіону Петен, передає Радіо Свобода.

За підсумками досліджень американських, європейських і гватемалських археологів, які працюють з Фондом спадщини і природи майя Гватемали, отримані дані свідчать про те, що 10 мільйонів людей, можливо, жили в цих низинах, що на мільйони більше, ніж вважалося раніше. За словами експертів, великі оборонні мури, канави, валові системи і зрошувальні канали засвідчують існування високоорганізованої робочої сили.

Вчені використовували спеціальну картографічну техніку, яка обробляє сигнал відбитого від землі лазерного світла, щоб виявити контури, приховані під густим листям.

Археологи кажуть, що передові технології змінять бачення світом цивілізації майя.

Майя – одне з найбільш домінуючих цивілізацій корінних народів у Гватемалі, Мексиці, Белізі, Сальвадорі і Гондурасі, була на піку розвитку близько 1500 років тому і налічувала до цього часу населення від 5 до 8 мільйонів осіб.